Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası

Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası

Sıralama atışları sonunda 22 milli sporcu, elemelere yükseldi

ANKARA (AA) - Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda sıralama atışları tamamlanırken 22 milli sporcu elemelere yükseldi.

Türkiye Okçuluk Federasyonunun ev sahipliğinde, ATO Congresium'da düzenlenen ve 37 ülkeden 268 sporcunun katıldığı organizasyonda, müsabakaların ilk gününde sıralama atışları yapıldı.

Olimpik yay kategorisinde, büyük erkeklerde, sıralama atışlarını 18. sırada bitiren Orkun Ege Tokuşoğlu ile 27. olan Yağız Yılmaz, eleme turuna kalırken, 37. sıradaki Muhammed Bilal Güneri, elendi. Büyük kadınlarda ise Aybüke Aktuna 27., Hilal Alan da 28. olarak, sıralama atışlarını geçti. Çiğdem Egemen ise 35. oldu ve elemelere katılma şansını kaybetti.

Bu kategoride, genç erkeklerde, 2. olan Mete Gazoz, 8. olan Onur Tezel ve 28. sırada yer alan Oğuzhan Küçük, genç kadınlarda ise sıralama atışlarını 7. sırada tamamlayan Yasemin Ecem Anagöz, 11. olan Fatma Buket Aycan ve 27. sırayı alan Selvi Yağmur, elemelere yükseldi.

Makaralı yayda, büyük erkeklerde Evren Çağıran 22., Demir Elmaağaçlı 26. Emre Çömez ise 30. sırada yer alarak elemelere katılma hakkı kazandı. Büyük kadınlarda da 9. olan Yeşim Bostan, 23. sırayı alan Fatma Altun ve 26. sırada bulunan Sevim Yıldır, sıralama atışlarını başarıyla tamamladı.

Bu kategoride, genç erkeklerde Furkan Dernekli 3., Samet Can Yakalı 14. ve Göksel Altıntaş 23. olarak elemelere yükseldi. Genç kadınlarda yarışan Gizem Elmaağaçlı, oldukça iyi bir performansla 1. sırada yer aldı ve elemelere katılma hakkı kazandı. 8. sırada bulunan Evrim Sağlam ile 14. olan Nevin Akdağ da elemelere yükseldi.

Şampiyonaya yarın yapılacak eleme turuyla devam edilecek.