Dünya Şampiyonası’ndan Madalyalarla Döndüler

Dünya Şampiyonası’ndan Madalyalarla Döndüler

Polonya'nın Bdygoszcz şehrinde düzenlenen 7'nci Dünya Şhotokan Karate Şampiyonası'ndan başarılarla dönen sporcular, Biga belediye başkanı İsmail Işık'ı...

Polonya'nın Bdygoszcz şehrinde düzenlenen 7'nci Dünya Şhotokan Karate Şampiyonası'ndan başarılarla dönen sporcular, Biga belediye başkanı İsmail Işık'ı ziyaret etti.

37 ülkeden bin 876 sporcunun katıldığı şampiyonada, Çanakkaleli sporcular farklı kategori ve kilolarda 13 madalyanın sahibi oldular. Bigalı Toprak Akkaya Genç Erkek ve 21 Yaşaltı Şhobu komitede gümüş madalya kazanarak toplamda 5 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı. Biga'yı temsilen yarışan Çınar Çakıroğlu dünya 5'incisi olurken, Çanakkale İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Biga Belediyesi Karate Antrenörü Süleyman Orhan ise master derecesinde gümüş madalya alarak dünya ikincisi unvanını kazandı. Şampiyon sporcular, aileleri ve antrenör Süleyman Orhan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Biga Belediye Başkanı Işık, "Öncelikle kutlarım. Biga'dan da karate sporuna yoğun ilgi olması bizleri çok mutlu ediyor. Bizim de destek verdiğimiz bir branşta dünya çapında derece elde edilmesi ise bizim için çok önemli. 8 ay gibi kısa bir sürede bu başarıların kazanılması ise ayrıca takdir edilmesi gereken bir durum. Bundan sonraki süreçte de Belediye olarak sizler için daha iyi imkanlar oluşturmaya gayret göstereceğiz. Şampiyon sporcularımızı öncesinde olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacağız" dedi.

Dünya ikincisi antrenör Süleyman Orhan ise, "Sporcularımızla birlikte elde ettiğimiz bu başarı bizim için olduğu kadar Türkiye için de çok önemli. 8-9 ayda bu başarıyı sağladık. İlk gün bizim dışımızda ülkemizi temsilen madalya alan olmadı. Çok önemsediğimiz bir konu var. Bizim sporcularımızın hepsi derslerinde başarılı. Her sınav sonucunu bize getiriyorlar. Sporun derslere olumsuz etkisinin olmadığının ispatı, sporcularımızın dünya şampiyonu olması. Ailelerimiz de sporcularımızla çok ilgililer" diye konuştu.

Ziyaret sonunda başarılı olan sporculara Biga Belediye Başkanı İsmail Işık çeyrek altın hediye etti.

Şampiyonada dereceye giren sporcular ise şöyle; Süleyman Orhan - master-gümüş madalya, Yıldıray Uğural - 20 kilo-minikler altın madalya, Bahar Koray - 25 kilo-altın madalya, Muhammed Emin Orhan - 35 kilo-bronz madalya, Rana Berfin Orhan - 35 kilo ümit ve genç bayanlar-bronz madalya, Toprak Akkaya - 21 yaşaltı 60 kilo - gümüş madalya, Halenur Böltül - 21 yaşaltı 61 kilo-altın madalya, Ummet Koray - büyük erkekler 84 kilo-bronz madalya, Çınar Çakıroğlu - minikler 30 kilo-dünya beşinciliği, Mert Çelik - minikler 30 kilo-dünya dokuzunculuğu.