Dünyada sağlık turizminde parlayan ülke: Türkiye

Dünyada sağlık turizminde parlayan ülke: Türkiye

Her yıl on binlerce insan kişisel bakım için Türkiye’yi tercih ediyor.

Günümüzde insanlar sadece tatil yapmak için değil sağlıkları için de seyahat ediyorlar. Kişisel bakım ve güzelleşmek için sadece Arap dünyasından değil Avrupa’dan da on binlerce kişi Türkiye’deki güzellik ve bakım merkezlerinde arzu ettiği operasyonu olup, ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedip ülkesine dönüyor.

Yabancıların güzelliği tescilli Türkiye Güzeline emanet!

Sağlık sektöründe hizmet sunan Health and Travel İstanbul Kurucusu Derya Erdem Türkiye’nin tescilli güzellerinden biri. İsviçre de dünyaya gelmiş. Öğrenim hayatını İsviçre de ve İngiltere de tamamlamış. Kültürlerarası yaşamın getirdiği avantajla Almanca, İngilizce, Felemenkçe ve Türkçe biliyor.

Türkiye’nin 2023 hedefi olan  1 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar!

Ülkemizin ve özellikle İstanbul’un tanıtımına büyük katkı sağlayan sağlık turizmi diğer turizm çeşitlerine oranla ekonomimize en yüksek girdiyi sağlıyor. Zira yurtdışından Türkiye’ye hem tedavi olmak hem de güzelleşmek için gelen yabancılar sağlıkları için yüksek harcamalar yapmakla birlikte başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin tarihi doğal ve kültürel güzelliklerini keşfediyorlar. Sağlık turizmi alanı sadece ülkemize ekonomik değer oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda yine başta sağlık sektörü olmak üzere birçok alanda ve birçok meslek dalında yeni istihdam alanları açıyor. Türkiye’nin 2023 hedefi olan  1 milyon sağlık turisti ve 20 milyar dolar gelir hedefine ulaşılmasında sağlık turizminin önemli bir kalem olacağının altını çizen Health and Travel İstanbul Kurucusu Derya Erdem ‘’ Türkiye’nin medikal ve termal yatırım ve kaynakları Avrupa ve Dünya çapındadır. Kış ,doğa, inanç, kültür turizmi çeşitleri ile sinerji oluşturacak alternatif bir turizm alanıdır. Sağlık nedeniyle tercih edilen bir ülke olmak ülkenin uluslar arası prestiji açısından oldukça önemlidir “dedi.

Yaşa süresinin uzunluğu ve gelir düzeyinin hemen her ülkede artması nedeniyle insanların güzelliklerine ve kişisel bakımlarını harcadıkları bütçelerin her zaman yükseldiğini söyleyen Health and Travel İstanbul Kurucusu Derya Erdem, ‘’ Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere  gelişmiş ülkelerdeki tedavi maliyetlerinin yüksekliği, bu ülkelerdeki sosyal güvenlik sistemlerinin yaşadığı sıkıntılar, hızla yaşlanan nüfus ve ulaşım teknolojisinde yaşanan gelişmeler, tedavi amaçlı seyahatlerin çıkış noktası olmuştur. ‘’ dedi.

Türkiye’deki hastaneler her geçen gün daha fazla uluslararası saygınlık kazanıyor!

Türkiye’deki hastanelerin popüleritesi her geçen gün dünyada artıyor. O kadar ki farklı ülkelerden binlerce kişi Türkiye’deki hastaneleri tercih ediyor. Ülkemizde 42 adet JCI ile akredite olmuş uluslararası standartlarda akredite olmuş sağlık kuruluşu mevcuttur. Dünyadaki en yüksek teknoloji ile donatılmış olan ülkemizdeki hastanelerde Onkolojik tedaviler, Kardiyovoskiler Cerrahi, Ortopedi, Beyin Cerrahi, Saç Ekimi, Estetik Cerrahi, Göz Hastalıkları Tedavileri, Ağız ve Diş Sağlığı Tedavileri sağlık hizmetleri veriliyor. Ayrıca bu hastanelerde Cyberknife, Robotik Cerrahi, MR Hizmetleri, Kemik Iliği, Organ Transplantasyon yapılabiliyor. Yabancı hastalar için hayati önem taşıyan kendi dilinde hizmet verme anlayışı da gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Sağlık bakanlığı sağlık turizmi dairesi başkanlığı bünyesinde 7/24 saat Arapça, İngilizce, Almanca ve Rusça dilinde Acil durumlarda 112 ve şikayet durumlarında 184 nolu hatlardan ve hastanelerde uluslararası hastalara tercümanlık hizmetleri mevcut.

Büyüyen sağlık ve turizm sektöründe bir Türk markası: Health and Travel İstanbul

Her kadının güzel her erkeğinde yakışıklı olduğunu söyleyen Tescilli Türkiye Güzeli ve Health and Travel İstanbul Kurucusu Derya Erdem, “mutlu ve huzurulu bir yaşamın sırrı, insanın iç dünyası olduğu kadar dış dünyasına da önem vermesi ile başlıyor” diyor.

Güzelliğin, sağlıklı bir yaşamın sonucu olduğuna inanan Erdem, sağlık kavramını tatil konsepti ile birleştirerek hastalarına eşsiz deneyimler ve hizmetler sunuyor. Health and Travel İstanbul Kurucusu Derya Erdem şirketinin hizmetini, “hastalarımızın tedavi başlangıcından sonuna kadar, havaalanı karşılamaları, VIP transferleri, A plus seviyede konaklamaları, hastane seçimleri ve hastalarımızın tedavi süreci sonrasında da danışmanlık sürecimiz ile profesyonel bir hizmet sunmaktayız” diyerek tanımlıyor.

Derya Erdem, “Bu süreçte ayrıca İstanbul‘un gezilesi görülesi mekanlarına seyahatler, Türk mutfağımızın eşsiz tatlarına lezzet durakları ve düzenlediğimiz etkinliklerle müşterilerimize özel, masalları aratmayan Osmanlı geceleri ile ülke turizmine büyük bir katkı sağlıyoruz” diyor.