Duruşmaya gelinlikle gitti

Duruşmaya gelinlikle gitti
Güncelleme:

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde hırsızlık suçundan tutuklanan Muhsin C.'nin dini nikahlı eşi Hacer A.'nın, duruşmaya gelinlikle gelmesi şaşkınlık yarattı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde işlediği bir suçtan dolayı tutuklanan Muhsin C.’nın dini nikahlı eşi Hacer A. eşinin duruşmasına gelinlikle gitti. Mahkemenin Muhsin C.’nin tutuksuz yargılanmasına karar vermesi üzerine Hacer A., cezaevine de eşini gelinlikle karşılamaya gitti.

Gölcük’te yaşayan Muhsin C., hırsızlık suçu iddiasıyla 1 Kasım’da mahkeme kararıyla tutuklanarak Kandıra 1 Nolu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Muhsin C. hakkında açılan davanın ilk duruşması dün Gölcük Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Muhsin C.’nin yaklaşık 2 yıl önce dini nikah kıydığı Hacer A., eşine destek olmak için duruşmaya gelinlikle gitti. Durumları olmadığı için resmi nikah yapamadıklarını söyleyen Hacer A., mahkemenin tutuksuz yargılama kararı vermesi üzerine eşini cezaevi çıkışında karşılamak üzere gelinliği ile Kandıra’ya gitti. Cezaevi çıkışında birbirlerine sarılarak hasret gideren çift, daha sonra birlikte Gölcük’e döndü.

Duruşmaya gelinlikle gitti - Resim : 1

Eşine destek olmak için gelinlik ile duruşmaya ve cezaevinin kapısına gittiğini söyleyen Hacer A., “Bugün eşim Muhsin C.’nin mahkemesi vardı. Hem tutuksuz yargılanmasını istemek hem de ona moral olmak için mahkemeye gelinlik giyerek gittim. Hakimin karşısına çıktım ve ona, ‘Eşimin tutuksuz yargılanmasını istiyorum. Benim eşim dünya malına değer vermez’ dedim. Beni görünce çok şaşırdı, mutluluktan ağladı. Ben de ağladım orada. Adliyeden sonra Kandıra Cezaevi'ne de gelinlikle gittim. Eşimin tahliyesi için resmi işlemler yapıldı. Sonra eşim tahliye oldu. Biz eşimle imam nikahlı evliyiz. Resmi nikah kıymak için yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

Duruşmaya gelinlikle gitti - Resim : 2

Eşini gelinlikle gördüğünde ağladığını söyleyen ve akşam saatlerinde cezaevinden tahliye olan Muhsin C., "Bugün benim mahkemem vardı. Bir olaydan dolayı tutukluydum. Mahkemeye SEGBİS üzerinden görüşmeye gittim. Karşımda eşimi gelinlikle görünce, bir an sevinç, bir an hüzün, bir de özgürlük elimde yok. İster istemez ağladım orada. Eşime bana bu desteği verdiği için teşekkür ediyorum. Benim imam nikahlı eşim olmasına rağmen benim elimi bırakmadı. Bizim resmi nikahımız yok. Fakat ben bu olaydan dolayı gayet mutluyum. Çok sevinçliyim. Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’den de resmi nikahımızın yapılması için destek bekliyorum" diye konuştu.

Duruşmaya gelinlikle gitti - Resim : 3

DHA