DÜZELTME-Samsunlu şehit Umut Bulutun cenazesini 9 aylık oğlu karşıladı

DÜZELTME-Samsunlu şehit Umut Bulutun cenazesini 9 aylık oğlu karşıladı

Sayın Abonemiz, "Şehit eşinin feryatları yürekleri dağladı: Bir Umut gider bin umut gelir" başlıklı haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz.

Sayın Abonemiz,
"Şehit eşinin feryatları yürekleri dağladı: Bir Umut gider bin umut gelir" başlıklı haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Haberimizin bu son halini dikkate almanızı rica ederiz. Saygılarımızla.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na yönelik teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Samsun’a getirildi. Askeri uçakla Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesini, eşi ve ailesinin yanı sıra üst düzey bürokratlarla milletvekilleri karşıladı.

9 aylık Selçuk isimli bebeği ile havaalanında eşinin cenazesini bekleyen Özlem Bulut’un, Biz hiçbir zaman yıkılmadık, bu çocuk babasının öcünü alacak. Benim oğlum babasının öcünü alacak. Gidecek dağlara, nasıl benim kocamı tek kurşunla alnından vurdularsa benim de oğlum onları alnından vuracak. Biz yıkılmadık, ayaktayız. Hiç zaman yıkılmayacağız. Ben oğlumu yetiştireceğim, onların başına dikeceğim. Benim kocamı nasıl tek kurşunla öldürürler. Ağlamayacağım ben, yıkılmadım ayaktayım. Teröristler bizi izliyorum ben biliyorum. Ben onlara duyuruyorum. Bizi hiçbir terörist yıkamayacak. Hiç kimse bizi yıkamayacak. Kaç tane umut gitti benim Umut’um gibi. Kaç tane benim oğlum gibi çocuk babasız kaldı. O çocuklar geçecek onların karşısına.“ sözleri yürekleri dağlarken, ayakta durmakta güçlük çeken 58 yaşındaki baba Mustafa Bulut’un koluna giren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy teselli etmeye çalıştı.

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ve Haluk Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile çok sayıda askeri ve mülki erkanın da hazır bulunduğu töreninde uçaktan indirilen şehidin naaşı, cenaze aracına konularak, Samsun Askeri Hastanesi morguna götürüldü.

Geçen yıl ağustos ayında askere gitmeden 2 ay önce şehit Piyade Er Umut Bulut'un tüp ve su bayisinde kurye olarak çalıştığı öğrenildi. Terhisine 5 ay kala şehit olan Bulut için ikindi namazının ardından Büyük Camii’de cenaze töreni düzenlenecek. CİHAN