Edirne'de 1 Ton Ciğer İkram Edilecek

Edirne'de 1 Ton Ciğer İkram Edilecek

EDİRNE (AA) - Edirne'de gelecek ay düzenlenecek festivalde 1 ton tava ciğer ücretsiz olarak vatandaşlara ikram edilecek.Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite...

EDİRNE (AA) - Edirne'de gelecek ay düzenlenecek festivalde 1 ton tava ciğer ücretsiz olarak vatandaşlara ikram edilecek.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, yaptığı açıklamada, 6'ncı Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin 13 - 15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Festivalin "Ciğercilerin düğünü" olarak nitelendiğini ifade eden Dinar, "Heyecanlı bir şekilde hazırlanmaya başladık. İnşallah bu yıl çok daha değişik bir festival olacak. Çünkü Edirne Belediyesi bu işi güzel yapıyor ve bize sahip çıkıyorlar. İnşallah güzel bir festival geçireceğiz." dedi.

-"Herkes tarihi soruyor"

Geçen yıl ikram edilen ciğer miktarının üzerine çıkmak üzere hazırlık yaptıklarını belirten Dinar, “Bu yıl 1 tonu geçmeye çalışacağız. Her yıl üstüne çıkıyoruz. Geçen yıl Balkan ülkelerinden çok sayıda turist geldi. Bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından soruyorlar. Tur firmaları sormaya başladı. Yunanistan ve Bulgaristan zaten bununla yakından ilgileniyorlar. Amacımız ikram miktarını arttırmak." diye konuştu.