Edremit’te Tübitak 4006 Fuarı Açıldı

Edremit’te Tübitak 4006 Fuarı Açıldı

Balıkesir'in Edremit İlçesinde Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 fuarına ev sahipliği yaptı.

Balıkesir'in Edremit İlçesinde Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 fuarına ev sahipliği yaptı.

Edremit Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK 4006 bilim fuarı düzenlenen tören ile açıldı. Matematik alanında 12 proje, Edebiyat alanında 3 proje, Fizik alanında 2 proje, Biyoloji alanında 2 proje, Kimya alanında 2 proje ve İngilizce alanında 1 proje hazırlayan öğrenciler ayrıca Çocuk Gelişimi Eğitimi alınında 6 proje, Giyim Üretim Teknolojisi alanında 4 proje, El Sanatları alanında 2 proje, Güzellik ve Saç Bakımı alanında 2 proje, Yiyecek Hizmetleri alanında 2 proje, Grafik ve Fotoğraf alanında 1 proje olmak üzere toplam 39 projeye imza attılar. 79 öğrenci ve 21 danışman öğretmenin katıldığı bilim fuarının açılışını Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptı.

Açılış töreninde konuşma yapan Okul Müdürü M. Zuhal Herdan "Benim okulum, benim sınıfım, benim dersim, prensibi ve sorumluluk duygusu ile hareket eden, saygı elbisesini hep üzerinde taşıyan, insan sevgisini hayatın vazgeçilmezi yapan öğrenciler yetiştirmek için, önce eğitim sonra öğretim diyen, öğrencilerimize ilham kaynağı olan öğretmen kadromuzla çalışmaktan gurur duyuyor; okulumuz adına her zaman güzel projelere hep birlikte imza atmak istiyoruz. Unutmayalım ki abideleri taşlar değil işler yapar" dedi.

Daha sonra bilim fuarının açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra bilim fuarına gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı.

Bilim fuarı açılışına Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Korkmaz, okul müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda davetli katıldı.