Efelerin Vazgeçemediği ‘tek Oynama’ Duygusuna Hekimler El Atıyor

Efelerin Vazgeçemediği ‘tek Oynama’ Duygusuna Hekimler El Atıyor

Aydın’ın en faal sivil toplum örgütleri arasında yer alan, çeşitli açıklama ve eylemleri ile gündem oluşturan Aydın Tabip Odası ilin kalkınması için ilginç bir çalışma başlattı. Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip Aydın’ın birlik olmadığı için her g

Aydın’ın en faal sivil toplum örgütleri arasında yer alan, çeşitli açıklama ve eylemleri ile gündem oluşturan Aydın Tabip Odası ilin kalkınması için ilginç bir çalışma başlattı. Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip Aydın’ın birlik olmadığı için her geçen hem ekonomik hem de sosyal olarak kayıpta olduğunu belirten Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, Efelerin tek oynama güdüsünden vazgeçmesi için hekimler olarak çalışma yapacaklarını söyledi.

Aydın’ın Cumhuriyet dönemi öncesi ülkenin en çok vergi veren, en gelişmiş vilayet olduğunu hatırlatan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, geçen süreçte birlikteliği sağlayamayan Aydınlıların İzmir ve Denizli arasında sıkışıp kalmış bir ilde kaldığını belirtti.

Bugün incirinden, zeytinine, zeytinyağından kestanesine, pamuğundan narenciyesine kadar, Aydın’ın pek çok ürünün üretiminde söz sahibi olmasına karşın bu ürünlerin katma değerinin oluşturulmasında tekil hareket ettiği için bir şey elde edemediğinin herkesçe bilindiğini ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, “Havasından mı suyundan mı nedendir bilemiyoruz ama Aydın’a has olan ‘Efe tek oynar’ gerçeğini neden ve sonuç ilişkilerini hekimler olarak incelemeye başladık. Komşu illerimizdeki efeler birlik olup çeşitli ortaklıklar kurarak ciddi yatırımlar yaparken, Aydın efeleri sadece ekonomik alanlarda değil sosyal alanlarda da birlikteliği sağlayamıyor. İlin lehine olan bir konuda sivil toplum örgütleri artık hep birlikte kamuoyu oluşturmalıdır. Ekonomi ve iş hayatında bu birlikteliği sağlayamadığımız gibi sosyal konularda da sağlayamıyoruz. Örneğin sadece Aydın’da Efelerle ilgili 4-5 tane dernek var. Hepsi de aynı amaç doğrultusunda kurulmuş, ancak birlikteliği sağlayamadıkları için hedefine ulaşmakta zorluk çekiyorlar” diye konuştu. Aydın Tabip Odası hekimlerince ilin bu hastalığına şifa bulunması halinde Aydın’ın birçok sorunundan kurtulması öngörülüyor.

EFELERİN VAZGEÇEMEDİĞİ ‘TEK OYNAMA’ DUYGUSUNA HEKİMLER EL ATIYOR

EFELERİN VAZGEÇEMEDİĞİ ‘TEK OYNAMA’ DUYGUSUNA HEKİMLER EL ATIYOR