Efsane dekan hayatını kaybetti

Efsane dekan hayatını kaybetti
Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanlarından Cevat Geray, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Kalp Merkezi'nde 88 yaşında hayatını kaybetti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanlarından olan Prof. Dr. Cevat Geray, haftanın belli günlerinde ders vermek için kaldığı huzurevinden üniversiteye gitmeye devam ediyordu. Geray, 1977-1982’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dekanlık görevinde bulunmuştu.

EMEKLİ ÖĞRETİM ÜYESİ OLARAK, DERSLERİNİ SÜRDÜRÜYORDU

Prof. Cevat Geray, SBF lisans programında Şehircilik, Kentleşme Politikası, Mahalli İdareler, Mahalli İdareler Maliyesi, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Kooperatifçilik ve Kırsal Gelişme derslerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora düzeyinde birçok ders ve seminer yürüttü. 1968’den bu yana, A.Ü Eğitim Fakültesi’nde de Halk Eğitimi ve Köy Sosyolojisi derslerini veriyordu.

ODTÜ Şehir ve Bölge Planlaması bölümünde, TODAİE’de, Gazi Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi’nde, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ve İ.Ü İktisat Fakültesi’nde de dersler ve seminerler veren Prof. Geray, son olarak A.Ü. SBF’de emekli öğretim üyesi olarak, derslerini sürdürüyordu.

Etiketler cevat geray