Efsane siyasetçi İlyas Kılıç’ın tabutunu Samsunlular taşıdı

Efsane siyasetçi İlyas Kılıç’ın tabutunu Samsunlular taşıdı

Ankara’da Cumartesi günü sabah saatlerinde vefat eden Samsun'un efsane siyasetçisi İlyas Kılıç’ın cenazesi memleketi Samsun’da toprağa verildi.

Ankara’da Cumartesi günü sabah saatlerinde vefat eden Samsun'un efsane siyasetçisi İlyas Kılıç’ın cenazesi memleketi Samsun’da toprağa verildi. TBMM’de yapılan resmi törenden sonra Samsun’a getirilen İlyas kılıç’ın cenaze namazı ikindi namazını müteakip Büyükcamii’de kılındı. Cenaze namazına her kesinden vatandaş katılarak vefa örneği sergiledi.

5 dönem Samsun CHP milletvekili seçilerek Samsun'u temsil eden Kılıç, 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. Milletvekili olarak Samsun'u Meclis'te temsil eden Kılıç, görev yaptığı ve sonrası dönemlerde parti ayrımı gözetmeden kapısını çalan bütün Samsunlu hemşehrilerine yaptığı yardımlarla tanınıyor.

Hatıralarında milletvekili olduğu dönemlerde partizanlık yapmadığını, herkesi bağrına bastığını dile getiren Kılıç, siyaset hizmet yarışı olarak gördüğünü ve bu yarışta vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için çalışılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Samsunlu hemşehrileri İlyas Kılıç’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cami avlusunu dolduran cemaat, Kılıç’tan memnuniyeti dile getirerek haklarını helal ettiklerini dile getirdi. Cenazeyi omuzlayan sevenleri, uzun süre tabutu resmi görevlilere devretmeden omuzdan omuza taşıdı. Tören mangası cenaze aracına yaklaşılınca tabutu omzuna alarak araca yerleştirdi. Kılıç’ın cenazesi Ataköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze namazına çocukları, torunu Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLYAS KILIÇ KİMDİR

    İlyas Kılıç, 1921 Samsun'da doğdu. Aslen Sürmeneli. 1940 yılında Ankara Harp Okulu'na Topçu Subayı olarak girdi. Amerikan Koleji'nde lisan öğrenimi, İngiltere ve Kanada'da meslek kursları gördü. 1960'ta Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirip ordudan ayrılarak serbest avukatlık yaptı. 1961'de CHP'den Samsun milletvekili seçilerek 1961-1980 tarihleri arasında aralıksız 12, 13, 14, 15 ve 16. dönemlerde üst üste beş dönem milletvekili seçildi. Millet Meclisi Başkanlık Kâtip Üyesi olarak çalıştı. 1980'den sonra Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi görevini yürüttü. Üç çocuk lulunan Kılıç'ın çocuklarından biri olan Doktor Sinan Kılıç Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde özel doktorluğunu yaptı. Diğer oğlu Serdar Kılıç MGK genel sekreterliği görevini yürütüyor. Torunu Çağatay Kılıç ise AK Parti Samsun Milletvekili olarak mecliste yer alıyor. CİHAN