Ege Bölgesinde leyleklere 550 yuva

Ege Bölgesinde leyleklere 550 yuva

Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü, leyleklerin yuva kurması için elektrik direklerine özel platformlar yerleştirdi

MANİSA (AA) - Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğünün leyleklerin yuva kurması için elektrik direklerine özel platformlar yerleştirdiği bildirildi.

Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Şehzadeler ilçesi Hamzabeyli Mahallesi'nde yaptığı inceleme sırasında, leyleklerin güvenliği için platform çalışmasına 6 ay önce başladıklarını belirtti.

Ege Bölgesi'nde 600’e yakın leylek yuvası tespit ettiklerini kaydeden Bayrak, bunlardan 550'sini özel platform ile yükselttiklerini, diğerlerine de göç döneminin ardından aynı işlemi uygulayacaklarını söyledi.

Leyleklerin hayatlarının devamını sağlamak istediklerini dile getiren Bayrak, elektrik çarpması veya yangın gibi istenmeyen olayların önüne geçmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

- Manisa'da 135 leylek yuvası yükseltildi

Yükseltilen yuvalara leyleklerin yerleştiğini belirten Bayrak, Manisa’da 108 mahallede toplam 135 leylek yuvasının yükseltildiğini belirtti.

Projede önemli yol aldıklarını anlatan Bayrak, "Geçen yıl yaptığımız yuvalara leyleklerin geldiğini görüyoruz, bu bizi mutlu ediyor. Bölgemizdeki Manisa, İzmir, Aydın, Muğla illerinde Orman Bölge Müdürlüğü olarak, GEDİZ AŞ ve Ege Üniversitesi işbirliği içerisinde bu çalışmayı yürütmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Manisa’ya 400 ile 600 arasında leyleğin göç ettiğine dikkati çeken Bayrak, leyleklerin Mart ayında gelip Ağustos'ta gittiklerini, bu süre içinde yuva yaptığını belirtti. 

Proje maliyetinin yaklaşık 500 bin lira olduğunu ifade eden Bayrak, projenin sonuçlarını aldıklarını, leyleklerin hayatta kalması için çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Etiketler manisa leylek Yuva