Ege Denizi'ndeki Düzensiz Göçle Mücadele Havadan Görüntülendi

Ege Denizi'ndeki Düzensiz Göçle Mücadele Havadan Görüntülendi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege Denizi'nde düzensiz göçle mücadele kapsamında icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti, Çanakkale Boğazı ve Kuşadası Körfezi arasında deniz karakol uçağıyla havadan görüntülendi - Deniz Karakol Uçağı Pilotu Den

KOCAELİ (AA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Ege Denizi'nde düzensiz göçle mücadele kapsamında icra edilen keşif ve gözetleme faaliyeti, deniz karakol uçağıyla havadan görüntülendi.

Faaliyet kapsamında Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde Deniz Hava Komutanlığı'ndan havalanan deniz karakol uçağı, Çanakkale Boğazı ve Kuşadası Körfezi arasında mültecilerin Avrupa'ya geçişi konusunda keşif ve gözetleme gerçekleştirdi.

Deniz Karakol Uçağı Pilotu Deniz Yüzbaşı Ercüment Gökkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, komutanlık olarak Ege Denizi'nde düzensiz göçle mücadele faaliyetlerine destek vermeye başladıklarını söyledi.

Bu kapsamda Çanakkale Boğazı'ndan Kuşadası Körfezi'ne kadarki sahil kesimini gelişmiş sensörlerle taradıklarını aktaran Gökkaya, "Bugün herhangi bir düzensiz göç olayına rastlamadık. Böyle bir düzensiz göç olayına rastladığımızda ilgili su üstü unsurlarıyla koordine olarak yerinde müdahale edilmesini sağlıyoruz. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı düzensiz göçle mücadele faaliyetlerine 11 Mart'tan itibaren başlamıştır. Bundan sonra da Ege Denizi'ndeki bu faaliyetlere devam edilecektir." şeklinde konuştu.

Gökkaya, faaliyette deniz karakol uçağının irtifa ve sürat avantajlarından faydalandıklarını dile getirerek, "Deniz karakol uçaklarımızın hava ve su üstü radarı, elektro optik kamerası, denizaltı savunma harbi imkan ve kabiliyeti mevcuttur. Bugün düzensiz göç faaliyetlerini tespit etmek için su üstü radarımızı ve elektro optik kameramızı kullandık. Herhangi bir göç olayına rastlamadık." ifadesini kullandı.