Ege Rallisi 26. Kez Start Alıyor

Ege Rallisi 26. Kez Start Alıyor

Ege otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen 2016 Saygılı Rulman Ege Rallisi'nin startı 16 Nisan Cumartesi günü Forum Bornova'dan verilecek.

Ege otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilen 2016 Saygılı Rulman Ege Rallisi'nin startı 16 Nisan Cumartesi günü Forum Bornova'dan verilecek. Rallide 60 ekip, 2 gün boyunca Seferihisar bölgesindeki ve İzmir Park Ülkü yarış Pisti'ndeki özel etaplarla kozlarını paylaşacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası heyecanı, bu hafta sonu 60 otomobilin katılımı ile İzmir'de düzenlenecek olan Saygılı Rulman Ege Rallisi ile başlıyor. 16 Nisan Cumartesi günü saat 13.30'da Forum Bornova önünden verilecek olan start ile başlayacak olan rallide 60 ekip, 2 gün boyunca Seferihisar bölgesindeki ve İzmir Park Ülkü yarış Pisti'ndeki özel etaplarla kozlarını paylaşacak. Servis alanının bu yıl da Balçova İnciraltı'nda kurulacağı rallinin finiş podyumu ve ödül töreni ise 17 Nisan Pazar günü 16.30'dan itibaren Ramada Encore Hotel önünde gerçekleştirilecek.

TOLON: "VARYANT'TA YARIŞ YAPACAĞIZ"

Bu yıl 26. kez düzenlenecek Ege Rallisi öncesi tanıtım toplantısı, rallinin start alacağı Forum Bornova'da yapıldı. Forum Bornova AVM Müdürü Doğan Alpan ralliye katılacak tüm pilotlara başarı dileklerini iletirken, Türkiye otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Tolon, motor sporlarının ayakta kalabilmesi için daha fazla seyirci çekmeleri gerektiğini söyledi. Bu yıl Ege Rallisi'nde hem spora heyecan katmak hem de seyirci çekmek adına bir dizi etkinlik düzenlediklerini anlatan Tolon, "İzmir Park'ta çift kalkış ve drift var. İnşallah rekor seviyede seyirci bekliyoruz. Seneye de en büyük hayalimiz seyirci özel etabını varyantta yapmak. Seneye yönetimde olursak İzmir Varyant'ta yarış yapacağız" dedi.

2016 Ege Rallisi'nde 7 ayrı özel etabın bulunduğunu aktaran Ege otomobil Sporları Kulübü (EOSK) Başkanı Ömer Yüce ise uzun zamandır yapılmayan deneme etabının cumartesi günü yapılacağını belirterek, "103 km'si özel olmak üzere toplam 494 km etabımız var" diye konuştu.

BOSTANCI: "EGE RALLİSİ BİZİ ZORLAYACAK"

Son 2 yılın Türkiye Ralli Şampiyonası Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı da son 2 senenin kendileri için çok iyi geçtiğini ifade ederek, "Ege Rallileri hep uğurlu geldi. Son 2 senedir de Ege Rallisi'ni kazanarak başladık" dedi. Bu sezona Avrupa Ralli Şampiyonası'na hazırlık gözüyle baktıklarını kaydeden şampiyon pilot, "Ege Rallisi klasik İzmir parkurunda yine lastikleri ve hava sıcaklığından dolayı bizi zorlayacak bir yarış olacak" şeklinde konuştu.