''Üniversitelerde iftiracılara fırsat verilmemeli''

''Üniversitelerde iftiracılara fırsat verilmemeli''
Güncelleme:

Öğretim Elemanları Sendikası Genel Merkezi, YÖK Başkanı Saraç'ın FETÖ uyarısının ardından yazılı açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, rektörlere, "Üniversitelerde FETÖ üyesi tek bir yönetici ve akademisyen kalmamalı. Akademi camiasını bu terör örgütünden tamamen temizleyin" çağrısında bulunmuş ve sonrasında da basına kapalı görüşme gerçekleştirilmiştir. YÖK Başkanı Saraç, görüşmede rektörlere FETÖ/PDY’ye ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemlerin ve kararların masaya yatırılacağını, akademik camianın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımların etraflıca görüşüleceğini belirtmiş, bugüne kadar yapılan çalışmaların taviz verilmeden devam ettirilmesi uyarısında bulunmuş ve üniversitelerde örgütün nefes almasını dahi istemediğini, kimsenin bu mücadelede gevşek davranmaması gerektiğini iletmiştir.

Prof. Dr. Saraç, rektörlere şu ifadeleri kullandı:

"Eğer herhangi bir şüphelendiğiniz bir akademisyen varsa YÖK olarak gereğini yaparım. Ben sizlere güveniyorum ama içimizde bu mücadeleyi gevşek tutan olursa gereğini yaparım. Üniversitelerde FETÖ üyesi tek bir yönetici ve akademisyen kalmamalı. Akademi camiasını bu terör örgütünden tamamen temizleyin. Üniversitelerde öğretim üyesi kimliğiyle 'üniversite imamı, üniversite abisi' rolleriyle bazı rektörlere talimat verildiği iddiaları var. Bu iddialar kabul edilemez. Bu hususu tespit ettiğimde gereğini yaparım."

ÖĞRETİM ELEMANLARI SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

Öğretim Elemanları Sendikası Genel Merkezi, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç'ın uyarısının ardından yazılı açıklama yaptı.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç hocamızın bu açıklamalarının gerekli olduğuna ve kararlı bir şekilde uygulanması gerektiğine yürekten inanıyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Uzun yıllardır üniversitelerimizin kanını emen bu örgütün destekçilerinin ve hukuksuz şekilde üniversitelerimize yerleştirdiği elemanlarının tespit edilerek gerekenin ivedilikle yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Diğer yandan Sayın Başkanın konuşma ve tembihleri arasında, satır arasında geçen, “Eğer herhangi bir şüphelendiğiniz bir akademisyen varsa YÖK olarak gereğini yaparım.” ifadesi şüphe üzerine bazı uygulamalar için açık kapı bırakmaktadır. Ülkemizin çok sıkıntılı günler geçirdiği bu günlerde bu ifadeler yanlış anlaşılarak şüphe üzerine bazı uygulamalar yapılmasına neden olabilir.  Toplumsal birlik ve beraberliğin vurgulandığı ve elzem olduğu bu günlerde yapılabilecek bazı hatalı uygulamalar, suistimale açık istenmeyen bazı durumlar oluşmasına sebep olabilir. Özellikle mobbingin en üst seviyede olduğu üniversite gibi kurumlarda insanların hoşlanmadığı kişiler hakkında “bu Fetöcü” diyerek pek çok masum ve vatansever insana ciddi hasarlar verebilir ve bu birlik beraberlik günlerinde toplumumuzda ve üniversitelerimizde ciddi olumsuzluklar meydana getirebilir. Özellikle bu dönemde birçok üniversitemizde yapılmakta veya yapılacak olan rektör seçimleri ve oy verme/vermeme tartışmaları da bu tür iftiralara kapı aralayabilir. Bu sebeplerle yapılacak uygulamaların kesinlikle ciddi bir araştırma ve devletimizin istihbarat birimlerinin raporları sonucunda yapılması, iftiracılara fırsat verilmemesi için önem arz etmektedir.

Etiketler fetö