Açıköğretim sınavlarının sonuçları açıklandı

Açıköğretim sınavlarının sonuçları açıklandı
Güncelleme:

AÖF sınav sonuçlarını Anadolu Üniversitesi açıkladı.

AÖF sınav sonuçları Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. 29-30 Nisan tarihinde gerçekleştirilen sınavların ardından açıklanan AÖF sınav sonuçları, TC Kimlik Numarası ile kolayca öğrenilebilecek. İşte, AÖF sınav sonuçları hakkında öğrencilerin merak ettiği bazı detaylar

AÖF sınav sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi. 29-30 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen sınav, sonuçlarıyla birlikte adayların erişimine açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayların en çok merak ettiği konu ise AÖF ders geçme notları oldu.

SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Bahar Dönemi Ara Sınav Sonuçları Anadolu Üniversitesi internet sitesi üzerinden açıklandı.

AÖF DERS GEÇME NOTLARI ve AÖF HARF NOTU KARŞILIĞI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

SONUÇLARA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?

AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine AÖF itiraz dilekçesi yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine dilekçeyi mail atarak itirazlarını tamamlayabilecek

Sınav itiraz dilekçesinde Ad, soyad, TC kimlik numarası, cep telefonu gibi bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversite tarafından konuyla ilgili geri dönüş yapılacaktır.

Dilekçe adresi;

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü Tepebaşı Eskişehir

 e-posta adresi;
aofbilgi@anadolu.edu.tr

 
AÖF DERS GEÇME SİSTEMİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİKLER

Son düzenleme ile Anadolu Üniversitesi merkezî açık öğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açık öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılacak değerlendirme sistemine ilişkin usul ve esasları belirler.

“Başarı Notu”, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.

Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır. Ödev uygulaması olan derslerde yapılan sınavlar sonucunda alınan notların “Başarı Notu”na katkısı; ara sınav notunun %30’u, ödev notunun %20’si, dönem sonu sınav notunun %50’sidir.

Başarı Notunun hesaplanmasında, virgülden sonra iki basamak gösterilir.

Merkezî Açık öğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35’tir.

“Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.

35 ve üzerinde “Başarı Notu”na sahip öğrencilerin değerlendirilmesi (laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında) öğrenci sayısı 30 ve üzerinde ise aşağıdaki gibi yapılır:

“Başarı Notu” 35 ve üzerinde olan öğrencilerin puanları normalleştirilmiş z değerlerine dönüştürülür. Bu amaçla birim normal dağılım için hazırlanmış olan z tablosundan yararlanılır. Normalleştirilmiş z değerleri bulunurken önce öğrencinin puanının bulunduğu gruptaki başarı yüzdesi hesaplanır. Bu yüzdeye karşılık gelen z değeri, z tablosundan yararlanılarak tespit edilir.