Ahmet Yesevi Üniversitesi, 5. Uluslararası Bilim Kültür Ve Spor Kongresi’ne Ev Sahipliği Yapıyor

Ahmet Yesevi Üniversitesi, 5. Uluslararası Bilim Kültür Ve Spor Kongresi’ne Ev Sahipliği Yapıyor
Güncelleme:

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı'nın öncülüğünde Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin Türkistan yerleşkesindeki Kültür Merkezi'nde...

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı'nın öncülüğünde Ahmet Yesevi Üniversitesi'nin Türkistan yerleşkesindeki Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "5. Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Kongresi" ile Türk dünyasının değişik ülkelerinden 200'ün üzerinde akademisyen bir araya geldi.

Açılış programı 13 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 14.00'de Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi büyük salonda gerçekleştirilen "5. Uluslararası Bilim Kültür ve Spor Kongresi", kültürel ve sanatsal açıdan renkli görüntülere de sahne oldu. Kongrenin açılışında konuşan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, sözlerine büyük çaplı ve uluslararası bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Hoca Ahmet Yesevi'nin Türk dünyası kimliği ve medeniyetine yaptığı katkıların yanı sıra tüm insanlığa evrensel bir mesajının da olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, 2016 yılının UNESCO tarafından Hoca Ahmet Yesevi Yılı ilan edilmesi için başlattıkları ve akabinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahsetti.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek ise, öncelikle geniş çaplı katılımlı olan kongrenin ortaya çıkmasında Türkiye'den Kazakistan'a kadar emeği geçmiş herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri'nin çağları aşan dil ve üslubunun aynı zamanda çağlar üzeri kutlu bir mesaja da sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şimşek, bu kutlu mesajı Türk dünyasının gündemine getirmenin, hatta merkezine oturtmanın önemine vurgu yaptı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Valihan Abdibekov da, organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve bu vesileyle de Türk dünyasının en güzide şahsiyetlerini Türkistan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, konuşmasında Hoca Ahmet Yesevi'yi anlamanın romantizm olarak değil de gerçek anlamda Türk dünyası arasında bir duygudaşlığı ve gönüldaşlığı da beraberinde getireceğini ve de tüm insanlığın gerçek barışı için bir umut ışığı oluşturacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplan, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Yıldız, Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Şimşek, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdibekov ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış'a çeşitli hediyeler takdim etti. Açılış programının ardından kongre oturumları gerçekleştirildi.