Anaokullarında din eğitimi kabusu!

Anaokullarında din eğitimi kabusu!
Güncelleme:

Valilikler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve müftülüklerin anaokullarında çocuklara din eğitimi adı altındaki sundukları projeyle, çocukların olumsuz etkilediği belirlendi.

Anaokullarında din eğitimini il il kalıcı hale getiren, “Valilik, Milli Eğitim, Müftülük” arasında imzalanan protokoller çocukları olumsuz etkiliyor. Eğitim Sen’in çalışmaları, ürkütücü gerçeği gözler önüne serdi. Buna göre; çocuklar arasında kabus gören de var, karşı cinsten olduğu için halasının elini tutmanın günah olduğunu söyleyen de…

Deutsche Welle Türkçe’den Tunca Öğreten’in haberine göre, “Dinimi seviyorum, öğreniyorum” adli proje kapsamında müftülükçe görevlendirilen eğitmenler, haftada en az altı kez anaokulu çocuklarına din eğitimi veriyor. Protokolde, projenin hedef kitlesinin 4-6 yaş arası çocuklar olduğu da belirtiliyor. Ancak, çocuklar din eğitiminden olumsuz etkileniyor. Bir veli durumu şöyle aktarıyor.

TUVALET DUASINI UNUTTUĞU İÇİN TUVALETE GİREMEDİ

“Bir gün halası okuldan almaya gitmiş. Ne halasına sarılıp öpmüş, ne de elinden tutmuş. Bana aktarıldığında neden böyle bir şey yaptığını oğluma sordum. Halasının kadın olduğunu ve dinen ona sarılıp, elini tutmasının yasak olduğunu söyledi. Bir defasında da çok sıkışmasına rağmen tuvalete sokmakta zorlandım. ‘Oğlum, tuvalete girsene’ dediğimde kendisine öğretilen ‘tuvalet duasını’ unuttuğunu, onu okumadan tuvalete giremeyeceğini söyledi.”

Resmi rakamlara göre Türkiye’de yaklaşık 23 bin okul öncesi eğitim kurumu ve bu kurumlarda eğitim alan bir milyonu aşkın çocuk bulunuyor. Bir başka İfadeyle bir milyonu aşkın çocuğun psikolojisi, devlet kurumları eliyle tehlikeye atılıyor.

İslam dininin değerlerini, kendi seviyelerinde insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak farketmelerini sağlamak.

Kendi seviyesine uygun olarak Allah’ı sevgi temelinde tanımalarını ve yaratılıştaki düzen farketmelerini sağlamak.

Değerler eğitimi kapsamında Hz. Muhammed’in hayatından örnekler sunarak model almalarını sağlamak.

Sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermelerine yardımcı olmak.

Anaokullarında değerler eğitimi adı altında din eğitimi verilmesi uzun zamandır devam ediyor. Özellikle Anadolu’nun bazı kentlerinde üç, dört yıldır bu eğitim veriliyor. Ancak, yarattığı olumsuzluklar nedeniyle bu eğitime karşı aileler ve eğitimciler mücadeleye başladı.

Anaokullarında din dersinin Milli Eğitim protokolüne aykırı olduğunu savunan Eğitim Sen’in Bolu ve Edirne şubeleri, 2019 yılında yenilenen protokolü yargıya taşıdı.