Askeri öğrenciler isyanda

Askeri öğrenciler isyanda
Güncelleme:

Askeri okulların kapatılması kararının ardından askeri öğrencilerin durumu tartışma yarattı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile askeri okulların kapatılmasının ardından, bu okullarda okuyan askeri öğrencilerin durumu tartışma konusu oldu.

Twitter'da #haketmedik hashtagi ile tepkilerini dile getiren askeri öğrencilerin, Harbiye Marşı'nı okudukları veda videosu, sosyal medyada günün konusu oldu.

İŞTE O TEPKİ MESAJLARI

screenshot_2-085.jpgscreenshot_3-059.jpgscreenshot_4-041.jpgscreenshot_5-025.jpg

O ÖĞRENCİLERE NE OLACAK

Kapatılan harp okulları, fakülte ve yüksekokullar ile jandarma dahil astsubay meslek yüksekokullarında öğrenimine devam eden öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu’ncaüniversite sınavının yapıldığı tarihte aldıkları yerleştirme puanları dikkate alınarak durumlarına uygun fakülte ve yüksekokullara naklen kaydedilecek. 30 Ağustos itibariyle mezun olacak askeri öğrenciler, subay ve astsubay olarak atanmayacak. Bu öğrenciler üniversite sınavının yapıldığı tarihte aldıkları puan dikkate alınarak uygun üniversiteden diploma verilecek.

Hakkında işlem yapılan öğrencilerden herhangi bir tazminat alınmayacak. Askeri okullardan ayrılan veya çıkarılan öğrencilere tazminat borcu kesilmeyecek. Daha önceki borçlar tahsil edilmeyecek ve herhangi bir iade de yapılmayacak.

Hürriyet