Atatürk resmine tüküren öğretmen hakkında karar verildi

Atatürk resmine tüküren öğretmen hakkında karar verildi
Güncelleme:

Cebinden çıkarttığı kağıt paradaki Atatürk resmine tükürdüğü iddia edilen lise öğretmeni açığa alındı.

Bolu'da, Merkez Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli öğretmen Ramazan Y. hakkında Atatürk'e hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.

Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Ramazan Y., Atatürk'ün 78'inci ölüm yıldönümü olan geçen 10 Kasım'da okulun bahçesinde düzenlenen törene katıldıktan sonra sınıfa gitti. Ramazan Y., iddiaya göre sınıfta öğrencilerinin önünde cebinden çıkardığı kağıt paradaki Atatürk resmine, "10 Kasım'ın hürmetine" diyerek tükürdü.

Bir öğrencinin olayı CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'na anlatması üzerine durum Valiliğe bildirildi. Vali Aydın Baruş'un talimatı üzerine de Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında öğretmen Ramazan Y., görevden alındı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, idari soruşturmanın sürdüğünü, soruşturma sonucuna göre öğretmen hakkında yaptırım uygulanacağını söyledi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da öğretmen hakkında, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi.

DHA