Biruni Üniversitesi’nde Kariyer Günleri Başladı

Biruni Üniversitesi’nde Kariyer Günleri Başladı
Güncelleme:

2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verecek olan Biruni Üniversitesi, mezun olacak öğrencileri için Kariyer Günleri programı gerçekleştirdi.

2015-2016 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verecek olan Biruni Üniversitesi, mezun olacak öğrencileri için Kariyer Günleri programı gerçekleştirdi. Program kapsamında iş başvurusu alınan öğrenciler, üniversitenin hastanesi bünyesinde çalıştırılarak deneyim kazanmaları sağlanacak.

Dünya bilim tarihine "Evrensel Deha" olarak adını yazdıran bilim insanı Ebu Reyhan El Biruni'den ilham alınarak kurulan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında sağlığın tüm branşlarında eğitim vermeye başlayan Biruni Üniversitesi, öğrencilerine yönelik ilk kariyer günleri programını gerçekleştirdi. Öğrencilere yol göstermek, kariyer planlaması sağlamak ve geleceğe hazırlamak adına yapılan programa: Biruni Üniversite Hastanesinin yanı sıra sağlık sektöründeki diğer üniversiteler de katılım gösterdi.

Biruni Üniversitesi öğrencileri, sağlık kuruluşlarının üniversite bahçesinde açtığı standlarda form doldurarak iş başvurusunda bulundu. Başvuru yapan öğrencilerden özellikle son sınıfta okuyanlar, deneyim kazanmaları ve iş hayatına atılmaları adına Biruni Üniversitesi Hastanesinin bazı birimlerinde işe alınarak deneyim kazanmaları sağlanacak. Bazı öğrenciler ise stajyer olarak işe alınacak.

" ÖĞRENCİLERİMİZ, MEZUN OLMADAN ÖNCE İŞ HAYATINI ÖĞRENSİN İSTİYORUZ"

Yeni bir üniversite olduklarını ve en iyi olmak için çalıştıklarını belirten Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, "Biz iki yıllık bir üniversiteyiz. Birinci kariyer günleri programımızı gerçekleştirdik. Bu işe önem veriyoruz çünkü öğrencilerimiz mezun olmadan önce iş hayatını biran önce öğrensinler istiyoruz. Sağlık günümüzde çok hızlı ilerliyor. Bu anlamda devamlı yenilikler oluyor. Teknoloji gelişiyor. Öğrencilerimiz bunu teoride görürken pratikte de görsün istiyoruz. Amacımız iyi olabilmektir. İyi olabilmek için de iyi bir akademik kadronuzun olması gerekir. Tabii iyi bir öğrenci profilinin de olması ve onlarında çok çalışması gerekiyor. Bu tür etkinliklerle sektörle öğrencileri bir araya getirerek çocukların yeteneklerini geliştirmeye sağlamaya çalışıyoruz. Eğitimin bir parçası staj bir parçası da uygulamadır. Sağlık demek zaten teorik ile pratiği birlikte usta çırak ilişkisi çerçevesinde oluşturmak demektir. Dolayısıyla hastanemizi, öğrencilerimizin pratik yapması ve staj yapması için dizayn ettik. Bu manada öğrencilerimizin üniversitedeki teorik bölümü bittikten sonra orada rahatlıkla pratik yapacaklar" diye konuştu.