Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı rektörler ''tanıdık'' çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı rektörler ''tanıdık'' çıktı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelere atadığı rektörler dikkat çekti.

Birgün gazetesinden Berrak Güngör'ün haberine göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete’de yayımlanan atamalara göre; Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Sedat Murat, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hamdullah Şevli atandı.
 
ENSAR VAKFI KONUŞMACISI

Ancak rektör olarak atanan isimlerin bazılarının, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen ve adı skandallarla anılan vakıflarla bağlantılı olması dikkat çekti. Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Sedat Murat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İlim Yayma Cemiyeti gibi kuruluşların yüksek istişare heyetlerinde yer alıyor. Bunun yanı sıra İlim Yayma Mezunları Derneği Denetim Kurulu Başkanı olan Murat’ın, 28 Aralık 2016 tarihinde, Ensar Vakfı’na bağlı Genç Ensar tarafından düzenlenen istişare toplantısına konuşmacı olarak katıldığı görülüyor.

Atanan rektörlerden bir diğeri de Prof. Dr. Mehmet Karakaş. Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne atanan Karakaş’ın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Ensar Vakfı 1’inci Genel Kurul’una katıldığını gösteren fotoğrafları sosyal medyada mevcut.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un da, Ensar Vakfı Bursa Şubesi’nin 2 Kasım 2016 yılında düzenlediği bir programa konuşmacı olarak katıldığı biliniyor.

AK PARTİ ADAY ADAYI REKTÖR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Hamdullah Şevli’nin ‘Millet Kıraathaneleri’ övgüsü dikkat çekerken, Şevli’nin aynı zamanda AK Parti ile olan yakın bağları da var. Zira Şevli, bir dönem AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bunun yanı sıra İstanbul Ticaret Üniversitesi’ndeki görevinden istifa ederek, AK Parti’den Van milletvekiliği için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

KÜTÜPHANEYE DİNİ ‘REVİZE’

Galatasaray Üniversitesi’ne atanan Eyüp Ertuğrul Kasrak da dikkat çekici bir isim. Kasrak’ın üniversitede vekâleten rektörlük yaptığı sırada, Erdoğan’ın üniversiteye gelmesi üzerine, kütüphanedeki kitapları kaldırıp, yerlerine dini kitaplar yerleştirdiği iddia ediliyor. Bu iddia sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

 
 

Birgün