Düşler Hayal Evi’nde Gerçekleşecek

Düşler Hayal Evi’nde Gerçekleşecek
Güncelleme:

Kaan Ertürk’ün hayaliyle başlayan proje gerçek oldu. İlkokul öğrencilerinin yeteneklerini keşfedecekleri, hayallerine yönelik çalışabilecekleri ve farklı ilgi alanlarını deneyimleyebilecekleri “Hayal Evi” binası hizmete açıldı.

Öğrencilerin hayallerine yönelik çalışmalara katkı sağlamak, yeteneklerini keşfetmelerine teşvik etmek amacı ile Fethiye Seydikemer Kabaağaç İlkokulu’nun ek binası olarak inşa edilen “Hayal Evi” 30 Kasım Cuma günü gerçekleşen törenle açıldı.

Öğrencilerin hayallerini keşfedip geleceğe yönelik çalışabilecekleri ve farklı ilgi alanlarını deneyimleyebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanan “Hayal Evi” Projesi’nin bir parçası olan Hayal Evi binası, 30 Kasım Cuma günü Seydikemer Kabaağaç İlkokulu’nda açıldı.

Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk’ün liderliği ve Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder ve Fethiye Seydikemer Kabaağaç İlkokulu Müdürü Yelda Leblebici’nin ortak çalışması ile yürütülen projenin bina açılış törenine, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder, Kabaağaç İlkokulu Müdürü Yelda Leblebici, sponsor firmaların ve kuruluşların temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Düşler Hayal Evi’nde Gerçekleşecek - Resim : 1

Seydikemer Kabaağaç İlkokulu’na 50 metrekare ve doğal ahşap malzemeden inşa edilen “Hayal Evi”nde bilgisayarlar, boya malzemeleri ve kitaplar yer alıyor.

Binanın duvarlarında 80 öğrencinin hayali var…

30 Kasım Cuma günü açılışı gerçekleşen ve tüm öğrencilerin kullanımına açık olacak binada, öğrencilerin kendi yeteneklerini ve geleceği keşfederken, öğrenmeleri ve farklı ilgili alanlarını deneyimlemeleri desteklenecek.

Düşler Hayal Evi’nde Gerçekleşecek - Resim : 2

“Hayal Evi” binasının duvarlarında da projenin liderliğini üstlenen Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk tarafından çekilen; sörfçü, okul müdürü, astronot, tır şoförü, kalp cerrahı, beyin cerrahı, kepçeci, hakim ve asker olmak isteyen 80 öğrencinin hayali olan fotoğraflar yer alıyor.

“Hayal Evi öğrencilerin geleceği keşfetmesini sağlayacak!”

“Hayal Evi” binasının, uzun soluklu bir projenin son bacağı olarak hayata geçmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Üsküdar Amerikan Lisesi Sosyal Yardım Kulübü Başkanı Kaan Ertürk “Hayal kurmanın, hem de sınırsızca hayal kurmanın bir çocuğun en doğal hakkı olduğuna inanarak her çocuğun yaratıcılığını ortaya çıkarmak ve özgürce düşünmesini sağlamak amacıyla onlara uygun bir ortam oluşturmanın son derece önemli olduğuna inanıyorum. İşte bu inançla “Hayal Evi” projesini hayata geçirmeye karar verdik. Projede Fethiye Galatasaraylı İş Adamları Derneği Başkanı Yunus Önder ve Fethiye Seydikemer Kabaağaç İlkokulu Müdürü Yelda Leblebici ve diğer öğretmenlerimizin büyük katkıları oldu. Temmuz ayında açılışını yaptığımız fotoğraf sergisi ve ardından inşa edilen bu bina, en başında hedeflediğimizin çok ötesinde projemizin gerçekleştiğinin de bir kanıtı” dedi.

Düşler Hayal Evi’nde Gerçekleşecek - Resim : 3

Öğrencilerin geleceği keşfetmesini sağlayacak Hayal Evi’nin uzun yıllar çok sayıda öğrenciye hizmet etmesini temenni ettiğini de dile getiren Kaan ”Tüm çocukların hayallerinin gerçekleşmesini canı gönülden diliyorum” dedi.

Seçiniz...