Erdoğan'a hakaret eden profesör üniveristeden atıldı

Erdoğan'a hakaret eden profesör üniveristeden atıldı
Güncelleme:

Bilgi Üniversitesi, Erdoğan'a hakaret eden Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nun üniversite ile ilişiğinin kesilidiğiini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi, Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nun Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği haberleri üzerine üniversite ile ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nun derste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiğine yönelik haberler üzerine,üniversite bir açıklama yaptı. Bilgi Üniversitesi yönetimi Balıkçıoğlu'nun üniversite ile ilişiğinin kesildiğini duyurdu.

Üniversitenin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"15 Haziran 2016 tarihinde bazı medya organlarında yer alan ve bir ders sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtilen Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

İletişim Fakültemizde Bahar 2016 döneminde ders saati ücretli olarak çalışan öğretim elemanı Prof. Dr. Balıkçıoğlu’nun üniversitemizle ilişiği; bahsi geçen konunun, Rektörlüğümüze intikalini takiben kesilmiştir. İlgili kişinin an itibari ile kurumumuz ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Rektörlüğümüz konunun detaylarının incelenmesi ve gerekli hukuki soruşturmaların yapılması talimatını, ivedilikle, vermiştir."