Helen Doron şimdi de Cihangirde

Helen Doron şimdi de Cihangirde
Güncelleme:

Tüm dünyada büyük rağbet gören Helen Doron 0-12 Yaş Erken İngilizce Sistemi, İstanbul Cihangir’de eğitime başlıyor.

Bilimsel ve akademik çalışmaların da desteklediği Helen Doron Erken İngilizce ile çocuklarımızın artık iki anadili oluyor.

1985’te dil bilimci Helen Doron tarafından geliştirilen sistem, bugün dünya çapında 34 ülkede 700 şubesiyle 1,5 milyondan fazla çocuğa anadil standartlarında İngilizce öğretmiş durumda. 25 yıldır denenen, başarısı ve etkinliği akademik ve bilimsel pek çok araştırmayla da desteklenen bu özel metodoloji; şimdi İstanbul Beyoğlu Cihangir’de uygulanacak.

Anaokulları ve diğer kurslardan farklı olarak Helen Doron Erken İngilizce eğitime başlama yaşını 3 aylık bebeklere kadar indiriyor. Böylece çocuğunuz büyürken sadece yeni bir dil öğrenmiyor, çift anadile sahip olmuş oluyor. Yenilikçi materyallerle, sürekli tekrara dayalı sistemi sayesinde Helen Doron’la İngilizce öğrenen çocuklar, öğrendiklerini bir daha unutmuyorlar.

Cihangir Helen Doron Kurucusu Dilek Sezer Keleş, 2016 -2017 eğitim ve öğretim sezonunda açılacak yeni şubeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Doğma büyüme Cihangirliyim. Çocuk, genç, üniversiteli, önce evli, sonra evli ve çocuklu olarak Cihangir’e farklı açılardan bakabilme şansı yakaladım. 5 sene önce ikizlerim dünyaya geldi ve Cihangir’e çocuklu bir anne gözüyle de bakmaya başladım. Çocuklarım için yürüme mesafesinde olan bir anaokulu, kreş, oyun grubu aramaya başladım ve gördüm ki Cihangir’de maalesef böyle bir imkan yok. O zaman karar verdim ve yer arayışına girdim. İstanbul’un yeşili az, binası ve kafeleri bol olan bu merkezinde tabiri caizse çölde bir vaha buldum. Yaklaşık 250 m2’lik bahçesi olan 4 katlı tertemiz müstakil bir bina... Hemen harekete geçtik ve bugüne kadar geldik... Okulumuz tamamlanmak üzere, yeni eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlamış olacağız.

Yabancı dil biliyor olmanın avantajını tüm hayatım boyunca yaşamış birisi olarak, erken yaşta İngilizce eğitiminin çok büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bu konuda Helen Doron’un eğitim sistemi ve başarısı tartışılmaz. Amacımız okulumuza gelen çocuklarımıza küçük yaşta yabancı dil öğretirken, onları “iyi insan” olarak da yetiştirebilmek.”

Etiketler cihangir helen doron