Hizbullah Milli Eğitim'de sınav bile yapmış !

Hizbullah Milli Eğitim'de sınav bile yapmış !
Güncelleme:

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, 75 ilde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda “Siyer Sınavı” yapıldığı ortaya çıktı.

Hz. Muhammed’in hayatı ve İslam tarihinden oluşan sınav sonucunda umre, dizüstü bilgisayar, tablet gibi hediyelerin dağıtılacağı duyuruldu. Sınava giren kadınlar ve erkekler ayrı sınıflara koyuldu.  

Sınavla ilgili “2010 yılından itibaren düzenli bir şekilde yapılan sınav, bu yıl 4 kategoriden oluştu. Birinci kategoride 4 ve 5, ikinci kategoride 6-7 ve 8, üçüncü kategoride 9-10-11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün eğitimde okumayıp 2000 ve sonrası doğumlu olanlar, dördüncü kategoride ise belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar yarıştı” bilgisi verildi.

HİZBULLAH’A YAKIN

Peygamber Sevdalıları Platformu, Hizbullah’ın siyasi partisi Hüda Par’a yakınlığıyla biliniyor. Platform her yıl Diyarbakır’da “Kutlu Doğum Haftası” mitingi düzenliyor. Miting Hizbullah’ın gövde gösterisi yaptığı alana çevriliyor.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Doğru Haber gazetesi de “Siyer sınavı”nı bugünkü manşetinden duyurdu. Gazete “Yüzbinler onun için yarıştı” manşetini attı.

OdaTV