İlkokul Öğrencilerine Müzik Dersi

İlkokul Öğrencilerine Müzik Dersi
Güncelleme:

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından ilkokul öğrencilerine müzik dersi verilerek enstrümanlar tanıtıldı.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi tarafından ilkokul öğrencilerine müzik dersi verilerek enstrümanlar tanıtıldı.

Balıkesir Üniversitesi ve Milli Kurumları işbirliği ile ilkokullarda yeni bir çalışmaya imza atıldı. Necatibey Eğitim Fakültesi ve Burhan Erdayı İlkokulu arasında yapılan işbirliği protokolü ile ilkokul öğrencilerine özel olarak müzik eğitimi verildi. Nef Müzik Öğretmenliği son sınıf öğrencileri tarafından müzik eğitimi alan ilkokul 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri, enstrümanlar hakkında da bilgilendirildi.

Nef Dekanlığı, Burhan Erdayı İlkokul Müdürlüğü, Proje Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. M. Akif Erdener ve Müzik Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cansevil Tebiş'in yer aldığı proje renkli görüntülere sahne oldu.

Eğitimler hakkında bilgi veren NEF Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, müzik eğitiminin çocuk gelişiminde büyük önem taşıdığını belirterek, "İlkokullarda haftada 1 saat müzik dersi işleniyor. Bilindiği gibi müzik dersi müfredatta yer alan, amaçları ve kazanımları itibari ile çocukların gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Bu proje sayesinde, müzik dersleri Nef Müzik Öğretmenliği son sınıf öğrencileri ve alanında uzman öğretmenlerin yaptığı etkinliklerle daha eğlenceli olacak. İlkokul öğrencileri farklı enstrüman türlerini tanıyacak ve onlarla ilgili bilgi edinecek, müzik yoluyla paylaşım ve sevgi duyguları gelişecek. Projenin üniversite öğrencilerimiz açısından önemi büyük. Proje sayesinde, halen son sınıfta aday öğretmenlerin mesleğe başlamadan önce alanlarında deneyim kazanmaları sağlanacaktır" dedi.