İstanbul'da yarın okullar tatil mi ? Vali'den açıklama geldi !

İstanbul'da yarın okullar tatil mi ? Vali'den açıklama geldi !
Güncelleme:

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı sorusuna yanıt verdi. İstanbul Valisi Yerlikaya yarın eğitim ve öğretime devam edileceğini açıkladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte meydana gelen depremin ardından bazı sosyal medya hesaplarında eğitim öğretimin yarın tatil edileceği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğunu ve söz konusu paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi. Vali Yerlikaya, saat 20.00'de yaptığı açıklamada "Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir." dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da "Yarın okullarımızı tatil ettirecek bir bulguya rastlamadık. Yarın okullarımız açık olacaktır." açıklamasında bulundu.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul'da deprem nedeniyle eğitim öğretimin yarın tatil edildiği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğu anlaşılmıştır. Söz konusu paylaşımlara itibar edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Okul ve kurum müdürlüklerinden alınan ilk bilgiler doğrultusunda 7 bin 60 okulda tarama çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yerlikaya, saat 20.00'de konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını kaydetti.

Vali Yerlikaya, saat 20.00'de yaptığı açıklamada "Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir." dedi.

l Milli Eğitim Müdürlüğü’müz aracılığıyla 7060 okulumuzda gerekli incelemeler yapılmıştır.

Bu incelemeler sonucunda eğitim öğretime ara verilmesini gerektirecek herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.

Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: YARIN OKULLARIMIZ AÇIK OLACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da şu açıklamaları yaptı:

Deprem anından itibaren tüm birimlerimiz teyakkuza geçti. İstanbul halkımıza ve Türkiye'ye geçmiş olsun diliyorum.

Ciddi bir hasar ve can kaybımımın olmaması, fazla sayıda yaralımımızın olmaması nedeniyle rahatız. Bunu da fırsata dönüştürelim istedik. Bir taraftan depremi yönetirken, bir taraftan da geleceğe ilişkin hazırlıklarımızı gözden geçirme fırsatı vermiştir.

Türkiye Afet Müdahale Planımız var. Bir afet olduğunda anında bu devreredir bu. Anında görevlendirilen tüm birimlerimiz sıfırıncı dakikadan itibaren harekete geçer. Vatandaşlarımımızın da biraz daha kendilerini güvende hissetmemeleri için, bu güven kamu hazırlığıdır, bireysel bazda da kendilerine düşen hazırlığı yapmaları konusunda çağrımız olacak.

Haberleşme hizmet grubumuz, arama kurtarma, ulaştırma, beslenme, barınma, altyapı hizmetlerimiz, güvenlik ve trafik hizmet grubumuz, tahliye, enerji, sağlık, enkaz kaldırma gibi birçok alanda mevcut.

İhbar hattımıza çatlaklarla ilgili 172 ihbar aldık. Bunların tamamıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Sadece bir tanesini ifade etmek istiyorum. Silivri Devlet Hastanesi'nde de yapılan çalışmalar sonucunda bina kullanılabilir, afete dayanıklı raporu sunuldu. Bahçelievler'de 2 binanın tahliyesi sözkonusu. Avcılar'da bir minare yıkıldı. Son durum itibariyle Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız rapora göre 28 kişiye müdahale talebiyle müdahale edildi, 2 kişi kırık nedeniyle hastanede kaldığı ve 2 kişinin de gözlem nedeniyle de hastanede kalacak.

Yarın okullarımızı tatil ettirecek bir bulguya rastlamadık. Yarın okullarımız açık olacaktır.

Seçiniz...