İstinye Üniversitesi tanıtım günleri 12 Temmuz’da başlıyor!

İstinye Üniversitesi tanıtım günleri 12 Temmuz’da başlıyor!
Güncelleme:

Medical Park, Liv Hospital ve VM Medical Park hastaneleri ile Türkiye’nin en büyük sağlık grubu olan MLPCare Grubu’nun 25 yıllık birikim ve deneyimi ile kurduğu İstinye Üniversitesi, aday öğrenciler ile buluşmaya hazır.

12 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Topkapı’da bulunan 47 bin 298 metrekare sağlık kampüsünde düzenlenecek Tanıtım Günleri kapsamında, aday öğrenciler ve velilere İstinye Üniversitesi’nin akademik kadrosu,  programları, eğitim olanakları, burs seçenekleri, kampüsü ve sosyal faaliyet alanları ile sunacağı diğer tüm eğitim olanakları hakkında bilgi verilecek.

27 hastane, iki bin doktor ve 14 bin çalışanıyla Türkiye’nin en büyük hastane markalarını bünyesinde bulunduran MLPCare Grubu’nun eğitim yatırımı olarak 2016-2017 akademik yılında kapılarını açan İstinye Üniversitesi’nin Tanıtım Günleri, 12 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında üniversitenin Topkapı Sağlık Kampüsü’nde düzenlenecek. Sağlık alanında tam donanımlı bir araştırma hastanesi olma hedefi ile eğitim hayatına başlayan İstinye Üniversitesi, hafta sonu dahil her gün 09:00-19:00 saatleri arasında, kampüs turunu da kapsayacak şekilde aday öğrenci ve velilere tanıtılacak. Tanıtım Günleri kapsamında veli ve öğrenciler, fakülte ve yüksekokul öğretim üyelerinden üniversite ile ilgili tüm konularda detaylı bilgi alabilecek.

İLK HEDEF SAĞLIK ALANINDA UZMAN BİR ÜNİVERSİTE OLMAK

Medical Park, Liv Hospital ve VM Medical Park hastaneleri ile Türkiye’nin büyük sağlık grubu olan MLPCare Grubu’nun 25 yıllık birikim ve deneyimini bir eğitim yatırımına dönüştüren İstinye Üniversitesi, ilk mezunlarını sağlık alanında verecek. Bu amaçla 2016-2017 akademik yılına Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile başlayacak olan İstinye Üniversitesi’nde 5 lisans ve 6 önlisans programı bulunuyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi altında, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik lisans programları; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu altında ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programı mevcut.

tanitim-gunleri--2.jpg

FARKLI BURS SEÇENEKLERİ VE İŞ GARANTİSİ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ’NDE

Tüm fakülte ve meslek yüksekokullarında ÖSYS burslu kontenjanı bulunan İstinye Üniversitesi, ilgili bölümlerin hepsinde tam burs (%100) ve %25 burs olanağı sunuyor. Tüm öğrencilerinin burslu eğitim olanağından faydalanmasını hedefleyen İstinye Üniversitesi ayrıca, Derece Bursu, Akademik Başarı Bursu, Proje Bursu, Tercih Bursu, Çalışan Öğrenci Programı Bursu, MLPCare Bursu, İş Dünyası Bursu, DGS Bursu, Şehit ve Gazi Çocukları Bursu, Yemek Bursu ve Kardeş Bursu olmak üzere çok sayıda farklı burs fırsatı da sağlıyor.

İstinye Üniversitesi’nin eğitim hayatında yaratacağı en büyük fark ise MLPCare Grubu ile yakın işbirliğinden doğan istihdam olanakları olacak. 17 ilde 27 hastanesi bulunan MLPCare Grubu’nun bu büyük istihdam alanı, İstinye Üniversitesi’nin en büyük ayrıcalıklarında biri olarak öğrencilere sunulacak.

ÖĞRENCİLERİ NELER BEKLİYOR?

Öğrencilerine, üniversite içerisinde kütüphane, araştırma laboratuvarı gibi birimlerde ders dışı zamanlarda çalışarak gelir elde etme imkanı da sunan İstinye Üniversitesi, uygulamalı eğitimlerini ise kampüs içinde yer alan Türkiye’nin en gelişmiş sağlık bilimleri laboratuvarlarında ve Araştırma Hastanesi’nde verecek.

İstinye Üniversitesi, çatısı altında çok sayıda bilimsel araştırma ve çalışmaya da ev sahipliği yapacak. Tıp eğitimine bambaşka bir bakış açısı getirecek olan üniversite, öğrenci projelerini finansal olarak destekleyerek gençlerin sadece meslek sahibi olmasını değil, birer girişimci olarak sektöre değer katmasını da destekleyecek.

İstinye Üniversitesi ve Tanıtım Günleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.istinye.edu.tr adresi üzerinden ulaşılabilir.

İstinye Üniversitesi hakkında:

İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital", "Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan Türkiye’nin lider sağlık markası MLPCare Grubu’nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulmuştur. Eğitim sistemini ve akademik kadrolarını toplumun günümüzdeki ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlayan İstinye Üniversitesi’nin amacı; toplumun sürdürülebilir gelişiminde sorumluluk ve görev alacak, öğrenme süreci ile kişisel gelişimini hayat boyu devam ettirebilen nesiller yetiştirmektir. Bu amaçla 2016-2017 akademik yılında İstanbul Topkapı Sağlık Kampüsü’nde; "Tıp Fakültesi", "Sağlık Bilimleri Fakültesi" ve "Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu" altında 11 ayrı programa öğrenci kabul edecek olan İstinye Üniversitesi, sağlık alanında tam donanımlı bir araştırma hastanesi olarak eğitim vermeyi hedeflemektedir. Yakın gelecekte İstinye’de hizmete girecek ana kampüste diş hekimliği, eczacılık, fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ve mimarlık fakültelerinin de eğitim hayatına başlamasıyla İstinye Üniversitesi’nin Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları arasında yerini alacaktır.

Ayrıntılı bilgi için: www.istinye.edu.tr