Karne paylaşımları için pedofili alarmı!

Karne paylaşımları için pedofili alarmı!
Güncelleme:

Türkiye'de bugün okul zilleri 18 milyon öğrencinin sömestr tatili için çalacak. Karne alacak miniklerin velilerine ise kritik bir uyarı yapıldı.

Bugün 18 milyon öğrenci ara tatile girdi. Öğrenciler kadar heyecanlı olan veliler ise, sosyal medya hesaplarından çocuklarının karnesini paylaşarak bu heyecana ortak oldu.

Sözcü gazetesinden Sibel Gülersöyler'in haberine göre sosyal medyada saklanan pedofiller büyük tehdit oluşturuyor.

Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun, karne paylaşmanın sosyal medya kullanımı ile arttığına dikkat çekerek, “Veliler, çocuklarının kişisel bilgilerini gizleyip karnelerini paylaşmalı hatta hiç paylaşmamalı. Çünkü, orada çocuklarının nerede okuduklarına kadar her şey yazıyor ve pedofiller özellikle böyle günleri dört gözle bekliyor. Siz sosyal medyada anlık mutluluklar yaşayacaksınız beğeni alacaksınız diye, çocuğunuzun geleceğini karartmayın” dedi.

“ÇİRKİN YORUMLAR VAR”

Altun, kendisine gönderilen bazı pedofil sayfalarındaki yorumları da şaşkınlıkla okuduğunu belirterek, “Pedofiller, karne günlerini fırsat biliyor ve kendi aralarında da bu sitelerde çirkin yorumlar yapmışlar” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL MEDYA HESAPLARINA DİKKAT”

Velilerin normal zamanlarda da çocuklarının fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmaması gerektiğinin altını çizen Altun, “Veliler, çocuklarının sosyal medya kullanımlarına da dikkat etmeli. Çocuklarının doğum tarihlerini mutlaka 18 yaş altı yapmalı ve bunu takip etmeli. Çünkü, 18 yaş altı hesaplara sosyal medya hesapları üzerinden mesaj atılamıyor” diye konuştu.

Sözcü