LGS tercih sonuçları açıklandı!

LGS tercih sonuçları açıklandı!
Güncelleme:

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihlerinin yapılmasının ardından şimdi gözler sonuçlara çevrilmişti, tercih sonuçları az önce açıklandı.

Tercih işlemini tamamlayan yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği 2020 LGS yerleştirme sonuçları az önce açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları "meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. Liselere nakil başvuruları 14 Ağustos tarihine kadar alınacak.

LGS 2020 yerleştirme esas nakil tercihleri, 2 dönem halinde yapılacak.

Yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos tarihlerinde alınacak.

Birinci nakil sonuçları ise 17 Ağustos'ta ilan edilecek.

İkinci dönem nakil tercih başvuruları ise 17 Ağustos'ta alınacak, 24 Ağustos'ta ilan edilecek.  

24 Ağustos 2020 Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

24-26 Ağustos 2020 Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması

26-27 Ağustos 2020 Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması

28 Ağustos 2020 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirmelerinin Tamamlanması, Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi

31 Ağustos 2020 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılışı

BİRİNCİ NAKİL TERCİH DÖNEMİ 10-14 AĞUSTOS'TA

Bu kapsamda 10-14 Ağustos'ta yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları, 17 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılabilecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 24 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 28 Ağustos'ta yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 92’Sİ İLK ÜÇ TERCİHİNDEN BİRİNE YERLEŞTİ

LGS yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 doldu.

Birinci yerleştirme sonuçlarına göre Anadolu imam hatip liselerinde yüzde 99,8, mesleki ve teknik anadolu liselerinde yüzde 97 doluluğa ulaşıldı.

Liselere sınavsız yerleştirmenin birinci adımında, öğrencilerin yüzde 92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti.


 

Seçiniz...