LYS başvuru süresi bugün sona eriyor

LYS başvuru süresi bugün sona eriyor
Güncelleme:

Lisans Yerleştirme Sınavları için başvuru süresi bugün sona eriyor.

Üniversiteye girişte ikinci aşama olarak uygulanan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuru sürecinde sona gelindi. 1 Nisan’da başlayan LYS başvuru süresi bugün sona erecek.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvuru süresi bugün sona eriyor. Sınav ücreti ödemek için son gün ise yarın…

Geçen yıl 1 Milyon 369 bin 147 aday 180 barajını en az bir puan türünde geçerek LYS’ye başvuru hakkı kazanmıştı. Bu yıl 1 Milyon 600 bin 49 aday bu başarıyı yakaladı.

Lisans yani 4 yıllık üniversite eğitimi almak isteyen ve YGS sonucunda en az bir puan türünde 180 ve üstü puan almayı başlamış olan adayların asıl hedefi olan LYS başvuruları için bugün son gün. Başvurular, merkezden müracaat yapacak adaylar için bugün mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasından bireysel başvuran adaylar için ise saat 23.59′da sona erecek.
Sınav Ücreti ödemek için son gün ise 15 Nisan 2016 (yarın)

LYS BAŞVURUSU ve SINAV ÜCRETLERİ

LYS’ye başvurmak için adayın en bir puan türünden 180 puan almış olması gerekiyor. Adaylar LYS başvuru işlemleri kapsamında girmek istedikleri her bir LYS için 35 TL ödeyecek. Başvuru hizmeti ücreti ise 3 TL. Adayın fotoğrafını güncellemesi veya yeniden şifre edinmesi gerekiyorsa bunlar da ücrete tabi. Şifre değişimi 5 TL, fotoğraf güncellemesi ise 10 TL. Adayların hedefleri doğrultusunda onlara kazanç sağlayacak sınavları tercih etmesi, hem onlar hem de cüzdanları için daha iyi netice almalarını sağlayacaktır.

LYS’LER BU TARİHLERDE YAPILACAK:

MATEMATİK SINAVI (LYS-1): 19 Haziran 2016 Pazar
FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2): 25 Haziran 2016 Cumartesi
EDEBİYAT-COĞRAFYA SINAVI (LYS-3): 26 Haziran 2016 Pazar
SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4): 18 Haziran 2016 Cumartesi
YABANCI DİL SINAVI (LYS-5): 25 Haziran 2016 Cumartesi