Mantık Odaklı İngilizce Eğitimi İle Siz De Kısa Sürede İngilizce Öğrenin

Mantık Odaklı İngilizce Eğitimi İle Siz De Kısa Sürede İngilizce Öğrenin
Güncelleme:

İngilizce öğretmeni Murat Ulubay, dil öğrenmek isteyenler için oldukça faydalı yöntemler geliştiriyor.

İngilizce öğretmeni Murat Ulubay, dil öğrenmek isteyenler için oldukça faydalı yöntemler geliştiriyor.

2002 yılından beri İngilizce öğrenimini verimli bir hale getirmek için çalışmalar yürüten Murat Ulubay, mantık odaklı hızlı İngilizce eğitimi ile kalıcı kelime ezberleme yöntemleri üzerine çalışıyor. Kendi adını taşıyan dil okulunda da birçok öğrencinin İngilizce öğrenmesini sağlayan Ulubay, dil öğrenmek için o dilin mantığının bilinmesi gerektiğini ifade etti. İngilizce öğrenimini sistematik hale getirmek için Türkiye'de iki kez İngilizce öğretmenliğinden mezun olduğunu belirten Ulubay, "Sistemi geliştirmek için ben de uzun yıllar çalıştım. Türkiye'de iki kez İngilizce Öğretmenliği'nden mezun oldum mesela. Yeterli gelmemiş olacak ki 20'den fazla eğitim de yurt dışında tamamladım. Bazıları eğitim metodolojileri üzerine bile değil hatta. Özellikle beyin cerrahlarıyla ameliyata (Hemisferoktomi) katıldığımı hiç unutmuyorum. Bağlantı kuramadıysanız eğer söyleyeyim. Beynimizin neresinde nasıl İngilizce'yi unutmadan öğrenebileceğimizi öğreniyordum. Nöroloji çalışıyordum" dedi.

"MANTIK ODAKLI OLDUĞU İÇİN EZBER YAPMAK ZORUNDA KALMIYORSUNUZ"

Kendi adını taşıyan dil okulunda mantık odaklı dersler verdiğini belirten Ulubay, "Eğitimin ne kadar süreceğini soruyor öğrencilerim hep. Bunun sabit bir cevabı yok. Kişiye göre ya da sınıfıma göre değişiyor ama aylarca süren bir eğitim de değil bu. Hatta bir dönem, Murat Ulubay Dil Okulu ismini Hızlı İngilizce Academy olarak değiştirmiştik. Sürenin kısa olmasının sebebi, derslerin hızlı anlatılması değil, eğitimin farklı olması. Mantık odaklı olduğu için ezber yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Ezber olmayınca da öğrendiklerinizi hiç unutmuyorsunuz. Zaten bildiğim her şeyi öğretmeden de dersi bitirmiyorum. Çok hızlı konuşamayabiliyorsunuz hemen ama İngilizce bilgisi en üst seviye kabul edilen bilgiden çok daha fazlasıyla mezun oluyorsunuz eğitimden" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİNİN HEPSİ BAŞARILI OLDU

Murat Ulubay, kendi adını taşıyan dil okulundan binlerce öğrenciyi mezun etti. Mezun olan öğrencilerin hepsi de mantık odaklı İngilizce eğitimi sayesinde IELTS, TOEFL, FCE, PTE, YDS gibi dil sınavlarından başarılı oldular.