MEB, Ensar Vakfı için seferber oldu

MEB, Ensar Vakfı için seferber oldu
Güncelleme:

Ensar Vakfı’nın ortaokullarda bilgi yarışması düzenlemesine izin veren MEB, tanıtım toplantısında da hazır bulundu. İstanbul’daki toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın yanı sıra şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri de katıldı.

Yargının engelleyici kararlarını yok sayarak Ensar Vakfı ile birçok konuda protokol imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı, vakfın, “Sana Emanet” isimli bilgi yarışmasının tanıtım toplantısını da es geçmedi. Ensar Vakfı’nın İstanbul’daki bir otelde gerçekleştirdiği tanıtım toplantısına, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın yanı sıra il milli eğitim şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri de katıldı.

BirGün'den Oktay Seven'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, Ensar Vakfı’nın, “Ortaokullardaki seçmeli din derslerini etkili hale getirmek” amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği bilgi yarışmasının tanıtım toplantısı adeta çıkarma yaptı. Ensar Vakfı, MEB ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ortaklığı ile ortaokullarda düzenlenecek Sana Emanet isimli bilgi yarışmasının tanıtım toplantısında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yarışmanın yalnızca imam hatip ortaokullarını değil, tüm ortaokulları bir bütün olarak ele aldığını anlattı.

İMAM HATİPLERLE SINIRLI DEĞİL

MEB’in okulların kapısını ardına kadar açtığı Ensar Vakfı’nca organize edilen tanıtım toplantısında, vakfın genel kurul üyesi Bilal Erdoğan da yer aldı. Erdoğan, Ensar Vakfı ile İlim Yayma Vakfı’nın çalışmalarının imam hatiplerle sınırlı olmadığını belirterek, “Tüm okullara yönelik geniş kapsamlı projeler” yapıldığını anlattı.

TAMAMEN GÖNÜLLÜLÜKLE

Tanıtım toplantısında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, Ensar’ın yarışmasına yönelik istatistikleri de paylaştı. Yarışmanın, “Tamamen gönüllülükle” uygulandığını iddia eden Yazıcı, 25 ilçedeki 732 okulda düzenleneceğini bildirdi.

Yarışma ile 787 bin öğrenciye ulaşılmaya çalışıldığını dile getiren Yazıcı, “Bizi biz yapan ortak değerlerimizi özellikle geride kalan çocuklarımız başta olmak üzere hepsine hissettireceğiz” dedi.
 

Birgün