MEB'te skandal iddia: ''Bakan yazdı, öğrenciler ödedi''

MEB'te skandal iddia: ''Bakan yazdı, öğrenciler ödedi''
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kalmeme alınan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin öğrenci ile velilere gönderilen mektubun basım ücretinin okullara ve öğrencilere kesildiği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinden OZan Çepni'nin haberine göre mektupların adet fiyatı 50 kuruş olarak belirlendi. 800 broşür için KDV hariç birim fiyatı 50 kuruş olarak belirlenirken, okullara 72 TL de vergi hesabı çıkartıldı. Birçok okulda ise bakanın mektup faturasının farklı gerekçelerle öğrencilerden istendiği öğrenildi. 

MEB’in faturayı öğrencilere yüklemesine Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan tepki gösterdi. Süreci Cumhuriyet’e değerlendiren Aydoğan, “Sermayeye, dini vakıf ve derneklere kamu kaynakları parsel parsel paylaştırılırken, teşvik adı altında milyonlarca lira sermaye sahiplerine aktarılmaya devam ederken var olan ve halka ait olan kamu kaynaklarının öğrencilerimiz, velilerimiz ve eğitim ve bilim emekçileri için kullanılmaması ideolojik bir tercihtir” diye konuştu. 

Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanlığı’na ait yazılı, görsel materyallerin bütçesinin öğrencilerden, velilerden, okullardan talep edilmesi trajedi ve komedinin iç içe geçmiş halidir. Yaşanılan olay Aziz Nesin hikâyelerine taş çıkartır niteliktedir. Kamusal eğitim devletin, MEB’in sorumluluğundadır” dedi. 
Mektup alışkanlığı 

Öğrenci ve velilere özel günlerde mektup gönderme alışkanlığı edinen Bakan Selçuk,10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla da velilere mektup yolladı. Mektubunda Selçuk, engelliye bakışın, selamlamanın, hal hatır sormanın, haklarının nasıl teslim edildiğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet