MEB'ten Suriyeli öğrenciler için 72 milyon TL!

MEB'ten Suriyeli öğrenciler için 72 milyon TL!
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu Projesi kapsamında 8 bin etkileşimli tahta alacak. Yerli bir teknoloji firması ile etkileşimli tahta alımı için 71 milyon 976 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli çocukların Türk eğitim sistemine entegrasyonunun desteklenmesine yönelik proje (PIKTES) kapsamında 8 bin etkileşimli tahta alacak. 10 Haziran’da sözleşmesi imzalanan etkileşimli tahta alımının maliyetinin 71,9 milyon TL olduğu bildirildi.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre PIKTES kapsamında faaliyet yürütülen illere gönderilecek etkileşimli tahtalar derslik, laboratuvar ve atölyelere kurulacak. Aralarında Adana, Ankara, Antalya ve Şanlıurfa’nın da yer aldığı 26 ile gönderilecek akıllı tahtaların satın alım maliyeti 71,9 milyon TL olacak. Kurulum ve teknik destek ile birlikte işin maliyeti, 143 milyon TL’ye ulaşabilecek.

Yerli bir teknoloji firmasından yapılan işbirliği kapsamında iki farklı akıllı tahta satın alınacak. Çerçeve büyüklüğü 340 cm olan akıllı tahtalardan 7 bin 500 adet, 260 çerçeve büyüklüğü olan tahtalardan ise 500 adet satın alınacak.

AKILLAR KARA TAHTA OLDU

MEB'in daha önce satın aldığı akıllı tahtaların bir bölümü, okullardaki internet altyapısı eksikliği nedeniyle verimli kullanılamadı. Yeni tahtalar konusunda yeterince bilgilendirilmediklerini belirten öğretmenler, “Akıllı tahtalar kara tahta oldu” diyerek tepki gösterdi. Sık sık arızalandığı bildirilen tahtaların bir kısmı, aylarca çalıştırılamadı.

Birgün