Müdürü yakan paylaşım ! Açığa alındı

Müdürü yakan paylaşım ! Açığa alındı
Güncelleme:

Çanakkale'de Bayramiç İlçesi Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü sosyal medyadaki paylaşımı nedeniyle açığa alındı.

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Halk Eğitim Merkezi (HEM) Akşam Sanat Okulu Müdürü 55 yaşındaki Mustafa Özcan, eşi 45 yaşındaki B.Ö. ile ortak kullandığı sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım nedeniyle açığa alındı.

HEM Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Özcan'ın eşiyle ortak kullandığı Facebook'taki sayfadan geçen 16 Eylül'de, elinde merhum şair Necip Fazıl Kısakürek'e ait olduğu öne sürülen ancak, nerede yazdığı veya söylediği belli olmayan "Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ise ya satılıktır ya kiralık" yazılı döviz bulunan çarşaflı bir kadın bulunan paylaşımda bulundu. Özcan'ın sayfasındaki bu paylaşım tepkilere neden oldu. Birçok sivil toplum örgütü bu paylaşıma tepki gösterirken, yerel internet sitesi ve gazetelerde haber olarak yer aldı.  Haberlerin ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın talimatıyla Mustafa Özcan, açığa alındı.

Müdürü yakan paylaşım ! Açığa alındı

Özcan açığa alınması ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Eşim B.Ö. ile ortak kullandığımız Facebook sayfasını tarayarak eşimin aylar ya da yıllar önce paylaşıp, paylaşmadığını bile hatırlayamadığı Necip Fazıl Kısakürek'in bir yazısını, İstanbul'daki menfur bir saldırıyla ilişkilendirip, saldıradan birkaç gün sonra paylaşmış gibi gösterilip, haber yapılmıştır. Yazının içeriği itibariyle kapalı olmayan kadınlara karşı bir hakaret algısı oluşturulduysa özür dilerim."

Bayramiç Belediye Başkanı Ak Partili Saadettin Arslan da, "Müdür Bey'in paylaşımı hoş bir paylasım değil. Maksadını aşmış. Şiddetle kınıyorum" dedi.

DHA