Nişantaşı Üniversitesi'nden darbe karşıtı çağrı

Nişantaşı Üniversitesi'nden darbe karşıtı çağrı
Güncelleme:

Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, hain darbe girişiminin emniyet güçleri ve milletimizin gösterdiği direnç sayesinde bozulduğunu söyledi.

Nişantaşı Üniversitesi adına yazılı bir açıklama yapan Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, ülkemizin 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ güdümündeki cuntacı bir grup tarafından karanlığa çekilmeye çalışıldığını bildirdi. Türkiye'nin resmi ya da gayri resmi tüm refleksleriyle bu "karanlığa çekme" girişimine karşı çıktığını kaydeden Uysal, "15 Temmuz darbe girişimi sırasında hem ordumuzun, hem emniyet güçlerimizin, hem de yüce milletimizin gösterdiği direnç sayesinde şer odaklarının planı bozulmuş ve karanlık emellerine ulaşamamışlardır" dedi.

Yeni Türkiye halkın iradesinin omuzlarındadır

Darbe girişiminin bizlere Yeni Türkiye'nin darbeci jetlerin kanatlarında değil, halkın iradesinin omuzlarında yükseleceğini kaydeden Uysal şöyle konuştu: "Milletimiz o kara günde demokrasiye, özgürlüklere ve cumhuriyetin getirdiği kazanımlara sahip çıkmıştır. Bu sırada hiçbir parti, din ya da meşrep ayrımı gözetilmeden topyekun hareket eden milletimiz, darbecileri inlerinden çıktıklarına pişman eden şanlı bir duruş sergilemişlerdir. Bizler eğitimciler olarak çok iyi biliyoruz ki, bir genci kendi halkına ateş edebilen darbeci bir asker olarak yönlendirmek de mümkündür; ülkesine ve tüm insanlığa katma değer sağlayan, üreten, düşünen, sanatçı, dünyaya yön veren bir birey olarak yönlendirmek de mümkündür. Akil olan her insan ikinci genci yetiştirmenin uğraşını verecektir. Hatta o gencin yetişebilmesi için 16 Temmuz gecesi olduğu gibi toprağa düşecektir."

Aydın gençler yetiştirmeye devam edeceğiz

Nişantaşı Üniversitesi ailesi olarak vatanına ve milletine bağlı, aydın gençleri yetiştirmenin peşinde hiç durmadan ve yorulmadan koşmaya devam edeceklerini ifade eden Levent Uysal sözlerine şöyle devam etti: "Aydın gençler yetiştirmeye devam edeceğiz ki gençlerimiz doğru ile yanlışı ayırt etmekte tereddüt etmesin. Aydın gençler yetiştirmeye devam edeceğiz ki, yüce milletimiz bir daha böyle karanlık günler yaşamasın. 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi sırasında demokrasi şehidi olarak toprağa düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Aynı gece kendini tankların, mermilerin önüne atarak yaralanan tüm vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Sizler olmasaydınız bizler bugün bu satırları yazamazdık. Sizlere çok şey borçluyuz. Milletimize sonsuz saygılarımızla..."