Öğrencilerden geri dönüşüm dersi

Öğrencilerden geri dönüşüm dersi
Güncelleme:

Muğla'da bir ortaokulda öğrencilere geri dönüşümü teşvik edici etkinlikler düzenlendi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi’ndeki Cumhuriyet Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencileri topladıkları plastik, kağıt, cam şişe ve çeşitli metallerden oluşan 2 ton geri dönüşüm malzemesi toplayıp, geri dönüşüme gönderdi.

Bodrum Cumhuriyet Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencileri Fen Bilgisi Dersi’nde ’ekosistem’ konusunda bir dizi çalışma yaptı. Evlerinin ve yakın çevrede belirledikleri bahçelere fidan diken öğrenciler, meyve ve sebze atıklarının toprakla karıştırılıp gübreye dönüştürdü.

Okulun Fen Bilimleri öğretmenleri Hafize Korkmaz ve Hayriye Durucu’nun 7’nci sınıflardaki toplam 150 öğrencisi, ekosistemler konusunda hazırladıkları sunumları da arkadaşları ile paylaştı. Öğrenciler ayrıca, ’Temiz çevre’ sloganyla iki ay süreyle evlerinde atık kağıt, pet şişe, cam ve metalleri de biriktirdi. Biriktirilen yaklaşık 2 tongeri dönüşüm malzemesi, okulun bahçesinde geri dönüşüm toplama ve ayırma tesisine götürülmek üzere ilgililere teslim edildi. Biriktirilen atıklar kamyona yüklenerek götürüldü. Yapılan bu çalışma ile bilinçli ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmenin amaçlandığı belirtildi.