Okulda ''erken demokrasi'' eğitimi

Okulda ''erken demokrasi'' eğitimi
Güncelleme:

Erkan Koleji Anadolu Lise'si öğrencilerine oy kullanma kültürünün kazandırılması amacıyla okul başkanlığı seçimleri yapıldı.

Öğrencilere seçme ve seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması amacıyla Erkan Koleji Anadolu Lisesi'nde okul başkanlığı seçimi yapıldı. Başkanlığa aday olan öğrenciler, seçim öncesi tek tek konuşma yaparak vaatlerini sıraladı. Daha sonra seçime geçilirken, 140 öğrenci sandık başına gitti. Oy kullanmak için sıraya giren öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

Öğrencilerde demokrasi bilincinin yerleşmesini amaçlayan seçim sonunda 10/C sınıfından Emre Alkaya okul başkanı seçildi. Alkaya, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı boyunca Erkan Koleji Anadolu Lisesi'nin okul başkanlığı görevini yürütecek.

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, milli değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesinin hedeflendiği seçimle; öğrencilere katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasının amaçlandığı bildirildi.

İHA