Okullarda uygulanacak telafi programı belli oldu

Okullarda uygulanacak telafi programı belli oldu
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 1 Haziran'dan itibaren okulların açılabileceğini duyurmuştu. Telafi eğitimi için ikili model düşünülüyor. Bu kapsamda Haziranın ilk haftası, lise ve üniversite sınavına girecek olan 8 ve 12’nci sınıflar ile bağımsız anaokulu ve kreşlerin açılması planlanırken, ikinci yarısında da tüm kademeler için okullar açılacak.

Hürriyet gazetesi yazarı Nuran Çakmakçı, koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen eğitim-öğretim için planlanan telafi eğitim programının detaylarını açıkladı.

"İlk etapta Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) girecek 8’inci sınıf öğrencileri ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek 12’nci sınıf öğrencileri okula çağrılacak" diyen Çakmakçı, "Şimdiden söyleyeyim bu öğrencilerin devam zorunluluğu yok, yani okula gitmek isteğe bağlı olacak." dedi.

İşte Çakmakçı'nın yazısından dikkat çeken ayrıntılar;

Ders programlarının da tüm gün değil esnek olması planlanıyor. Yani öğrenciler birkaç saatliğine okullarında kalacaklar.

Sınıfların seyreltilmiş olması için de çalışmalar yapılıyor. Sağlık koşulları dikkate alınarak sınıf mevcutları azaltılacak.

Bu arada 4’üncü sınıfların haziran başında okula çağrılıp çağrılmayacağı üzerinde çalışıldığını da söylemekte yarar var.

Telafi eğitimlerinin bir kısmının haziranın ikinci yarısı, diğer kısmının da eylülde okulların açıldığı zaman yapılması planlanıyor. Telafi eğitimine de katılım zorunlu değil. Bu eğitim de tüm gün değil, daha kısaltılmış programla yapılacak. Tabii bütün bunlar içinde bulunduğumuz durum ve koronavirüs salgınının seyrine göre değişebilir.

Nuran Çakmakçı'nın yazısının tamamı için...