Okullardaki 10 Kasım incelemeleri: Okul müdürleri görevden alındı!

Okullardaki 10 Kasım incelemeleri: Okul müdürleri görevden alındı!
Güncelleme:

10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde kimi kesimler tarafından eleştirilen etkinliklerle ilgili inceleme başlatan MEB, okul müdürlerinin açığa alındığını açıkladı.

MEB'den yapılan açıklamada, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği gerekçesiyle okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alındı" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı kapsamında, günün anlam ve öneminden uzak ve kamuoyunda olumsuz algıya sebebiyet veren nitelikte etkinliklere yer verildiği tespit edilmiştir.Bakanlık Maarif Müfettişlerince titizlikle soruşturulmakta olan konunun hassasiyetine binaen, etkinliğin icra edildiği okul müdürleri hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri alınmıştır. Soruşturma süreci hassasiyetle ve en kısa sürede tamamlanacaktır" açıklamasında bulundu.

10 Kasım'da Gaziantep ve Bursa'daki okullarda düzenlenen Atatürk'ü Anma Törenleri'nde çocukların 'Atatürk'e secde ettirildiği' belirtilmiş ve soruşturma başlatışmıştı. 
 

Seçiniz...