ÖSYM Başkanı açıkladı: YKS tercihleri başladı!

ÖSYM Başkanı açıkladı: YKS tercihleri başladı!
Güncelleme:

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "2020-YKS tercih işlemleri bugün başlıyor. Tercihlerinizi 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz" dedi.

Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun ikinci aşaması başladı. YKS puanlarına göre öğrenciler 06-14 Ağustos tarihleri arasında tercih işlemlerini tamamlayacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "2020-YKS tercih işlemleri bugün başlıyor. Tercihlerinizi 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz" dedi.

ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI, SIRALAMALARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM tarafından yayınlanan 2020 YKS tercih kılavuzunda puan türlerine göre tüm üniversitelerin, bölümlerinin kontenjan ve taban-tavan puanları yer alıyor.

- ÖSYM AİS YKS TERCİH EKRANI

YKS PROGRAMLARI VE KILAVUZU

Tercih yapacak adaylar, kılavuzda yer alan puan ve sıralama bilgilerinden yararlanarak üniversite tercihlerini sıralayacaklar.

YKS'de adaylar en fazla 24 üniversite programına tercih yapabilecek.

YKS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekiyor. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

TERCİHLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

Bazı bölümlere başarı sırası ilk kez bu yıl geldiği için yapılan tercihlerin makas aralığı geniş tutulmalı. 50 bin başarı sırasında olan bir aday, 25 bin-75 bin makas aralığında tercih yapmalı.

Adayların tercih listesini hazırlarken bir önceki yılın yani 2019'un sayısal (TYT, AYT, YDT) verilerinden faydalanmaları onların lehine olacaktır.

TYT PUANI İLE ALAN ÖNLİSANS PROGRAMLARI HANGİLERİ?

YKS'nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testiyle (TYT) iki yıllık ön lisans bölümleri tercih edilebiliyor.

Bu yıl TYT puanıyla tercih edilebilecek ön lisans bölümleri, ÖSYM'nin yayınladığı YKS 2020 kılavuzunda yer alıyor. Öğrenciler, bu bölümlerin puan ve kontenjan bilgilerine kılavuzdan ulaşabiliyor.

Seçiniz...

Etiketler YSK ösym tercih