Paralelci hukuk hocasına ihraç...

Paralelci hukuk hocasına ihraç...
Güncelleme:

FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmut Nihat Kanbur'un memuriyetine son verilip, üniversite ile ilişiği kesildi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'un ders sırasında öğrencileri devlete karşı silahlanmaya çağırdığı belirlenmişti. Öğrencilerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Kanbur, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla 14 Nisan'da tutuklandı. Tutuklu öğretim üyesinin Akdeniz Üniversitesi ile ilişiği de kesildi.

Sabah gazetesinden Erdoğan Öztürk'ün haberine göre 'Terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçundan tutuklanan Kanbur ile ilgili Akdeniz Üniversitesi soruşturma başlatmıştı. Elde edilen delillerin ardından üniversite Kanbur'un görevine ve memuriyetine son verdi. Ardından dosyası geçen Pazartesi günü YÖK'e gönderildi.

DERSTE 'SİLAHLANIN' DEMİŞ
Yrd. Doç. Kanbur'un derste, "10 kişi silahla evinizi bastığında siz ekmek bıçağıyla hiçbir şey yapamazsınız. Herkes silahlandı. Yarın öbür gün Akdeniz Üniversitesi'ne gelip çatır çatır sıkarlarsa öyle salak salak dolaşmayın. Gidin emanet nereden buluyorsanız, lojistik desteğini nereden yapıyorsanız. Polise, askere güvenmeyin" şeklinde sözler sarfettiği ve bazı konuşmalarında da Gülen grubunun propagandasını yaptığı saptanmıştı.