''Peygamberin genç arkadaşları'' yarışma oldu

''Peygamberin genç arkadaşları'' yarışma oldu
Güncelleme:

Danıştay’ın “kamusal eğitim devletin görevidir, devredilemez” kararına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile yeni bir protokol imzaladığı ortaya çıktı.

MEB-TÜGVA protokolünün kapsamı sadece imam hatip okullarıyla da sınırlı değil, TÜGVA artık resmi-özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında faaliyet yürütebilecek. İlk etkinlik tüm müdürlüklere iletildi.

Okullarda değerler eğitimi ve sosyal etkinlikler düzenlemesi için yeni imkânlar yakalayan vakıf, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden de onay aldı. 

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre protokolün kapsamı ise sadece genel müdürlüğe bağlı imam hatip okullarıyla sınırlı kalmadı. MEB’e bağlı resmi-özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında TÜGVA’nın faaliyet yürütmesinin önü açıldı. İlk olarak da protokolle Türkiye geneli ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıftaki öğrencileri kapsayan “TÜGVA Kitap Kurdu” yarışmasının düzenleneceği talimatı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletildi. 

Protokolle TÜGVA, ortaokul öğrencileri için “Peygamberin genç arkadaşları” isimli kitabın da aralarında bulunduğu listeyle okuma projesini yarışmaya dönüştürdü.

YARIŞMA İÇİN ASTRONOMİK ÖDÜL VAADİ

 Öğrenciler bireysel veya 5 kişilik ekipler halinde yarışmaya katılabilecek. Her öğrenci ve grubun başında “danışman öğretmenler” bulunacak. Ancak MEB’in izin verdiği şartnameye göre “öğretmen” kavramı sadece MEB’e bağlı olarak kalmayacak. Şartnamede, “danışman öğretmen” için “TÜGVA gönüllüsü, MEB kadrolu/sözleşmeli vs. öğretmeni veya öğrenci ebeveynleri olabilcektir” tanımı yapılarak öğrencilerin öğretmenler dışında kişilere emanet edilmesinin de önü açıldı. Kitapları öğrencilerin kendi satın alarak temin edeceği belirtilirken gerçekleştirilecek sınavın ardından birinci olan öğrenciye 9 bin TL, danışmanına da 5 bin TL ödül vaat edildi. Ödül törenine katılım ücretlerinin de ailelere ait olduğu vurgulandı. 

Cumhuriyet