Sınavsız üniversite hayal değil

Sınavsız üniversite hayal değil
Güncelleme:

Üniversite Sınavlarıyla Uğraşmadan Üniversiteli Olmak!

Artık Üniversite sınavlarıyla uğraşmadan ve stresini yaşamadan, üniversiteye hem de istediğiniz bölüme başlamak mümkün. Tıptan Mühendisliğe, İşletmeden Psikolojiye geniş bir yelpazede dilediğiniz bölümde okumanız için Türkiye’ye 2-4 saat uzaklıktaki Avrupa Birliği üyesi ülkeler, kapılarını Türk öğrenciler için açtı. Birçok ülkeden İngilizce eğitimi veren ve YÖK tarafından tanınan üniversiteler Sizleri bekliyor.

Yurtdışında Üniversite Eğitimi konusunda sektörün en önemli şirketlerinden Abroad Academy Genel Müdürü Yiğit Ensar Erol ile “Yurtdışında Üniversite Eğitimi” konusunu görüştük.

ÖSYM’nin şifre skandallarından sonra öğrencilerin kuruma ve sınav sistemine güvenini kaybettiğini belirten Abroad Academy Genel Müdürü Yiğit Ensar Erol, yurtdışında üniversite eğitimi almanın her zamankinden daha cazip olduğunu belirtti.

Polonya’da Üniversite Eğitimi
YÖK tarafından tanınan ve ülkemize uzaklığı sadece iki saat olan Avrupa Birliği üyesi Polonya Üniversiteleri disiplinli ve kaliteli eğitimleri ile tanınmaktadır. Abroad Academy Genel Müdürü Yiğit Ensar Erol’un verdiği bilgiye göre bu üniversitelerde öğrenim görmek için sadece üniversite sınavını kazanmış olma şartı var.

Türkiye’de bir liseden mezun olup üniversite sınavında tercih yapabilen herkesin Polonya Üniversitelerinde öğrenim görebileceğini söyleyen Abroad Academy Genel Müdür Yiğit Ensar Erol; üniversitelerin eğitim dilinin İngilizce veya Lehçe olduğunu söyledi. Polonya’ya üniversite eğitimi için gelen öğrenciler yazılı bir sınava tabi tutuluyorlar. İngilizcesi yetersiz öğrenciler özel kurslarda veya üniversitenin hazırlık sınıflarında alacakları dil eğitiminin ardından lisans eğitimine başlayabiliyorlar.

Gerek kampuste gerekse şehirde oldukça hareketli ve renkli; bol aktiviteli bir sosyal hayat sunan Polonya üniversitelerine her geçen gün daha çok Türk öğrenci ilgi göstermektedir.

Ayrıca Polonya’da yaşam giderleri diğer Avrupa ülkelerine oranla çok daha düşüktür.

Polonya’da Türk Öğrencilerin En Çok Tercih Ettiği Üniversiteler: Lazarski Üniversitesi, Varşova Teknoloji Üniversitesi, Lodz Tıp Üniversitesi

Avusturya’da Üniversite Eğitimi Fırsatı!
Yıllık sadece 750 € gibi cazip fiyatlarla okuyabileceğiniz bu fırsatı elde etmek için sadece LGS ve LYS’de benzer bir bölümü kazanmış olmanız yeterli. Abroad Academy Genel Müdürü Yiğit Ensar Erol’un verdiği bilgiye göre; ayrıca bir sınava girmenize de gerek yok. Türkiye’de kazandığınız üniversite devlet veya vakıf üniversitesi olabilir. Kıbrıs üniversiteleri de buna dâhil!

Eğer Türkiye’de şuan bir üniversitede okuyorsanız da Avusturya’daki üniversitelere sınavsız yerleşme hakkına sahipsiniz.

Eğitim masrafları kadar diğer yaşam giderlerinin de düşük olduğu Avusturya’da, aynı zamanda birçok Avrupa ülkesinde olmayan bir uygulama ile öğrencilere yasal part time çalışma izni verilmektedir. Böylece öğrenciler aylık 600-700 € maaşla part time çalışarak bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar.

Aylık ortalama masrafların 500-700 € arasında değiştiği Avusturya’da üniversite eğitimi almak, ekonomik olarak daha cazip olmasının yanında, sahip olacağınız diploma ile Avrupa Birliği ülkelerinde ve Türkiye’de istediğiniz şirkette çalışabiliyor olacaksınız.

Avusturya üniversiteleri, öğrencilerine sunmuş olduğu eğitim kalitesi kadar, sahip olduğu alt yapısı, öğrencilerine sağladığı sosyal ve kültürel imkânlar ve özellikle de büyük ve gelişmiş kütüphaneleri ile ilgi toplamaktadır.

Avusturya’da Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler: Viyana Üniversitesi, Viyana Teknik Üniversitesi, Graz Üniversitesi, Salzburg Üniversitesi

Almanya’da Üniversite Eğitimi
Abroad Academy Genel Müdürü Yiğit Ensar Erol’un verdiği bilgiye göre; Almanya’da üniversite eğitimi alabilmek için, bir lisans programına yerleşmeniz gerekmektedir. Türkiye’de bir üniversitede en az 2 yıl öğrenim görmüş ara sınıf öğrencileri ile en az 2 yıllık önlisans mezunu olanlar da Almanya’da eğitimlerine devam edebiliyorlar. .
Almanya’da üniversite eğitimi, pek çok ülkeye kıyasla son derece uygundur. Her üniversitenin harç ücreti değişkenlik göstermekle beraber, bazı okullar ücretsiz, bazı okullar ise dönemlik 300-700€ arasında değişen harç ücretleri alabilmektedir.
Yaşam masrafı olarak ise, yine eyaletlere göre değişkenlik göstermekle birlikte, ortalama aylık 600€ masrafla öğrenci; kira, yeme-içme gibi zorunlu ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmektedir.

Almanya’da üniversite öğrencisi olan uluslararası öğrencilere de yasal çalışma hakkı verilmektedir. Haftada maksimum 20 saat çalışarak ayda ortalama 500€ kazanabilmekte, masraflarının tamamına yakınını karşılayabilmektedirler.
Almanya’da Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler: Frankfurt Goethe Üniversitesi, Köln Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi, Stuttgart Üniversitesi, Dortmund Teknik üniversitesi.

Almanya, Avusturya ve Polonya ülkelerinde üniversite eğitim almak istediğinizde Abroad Academy tercihlerinize göre belirlediğiniz üniversitelere başvurularınızın yapılması, başvurularınızın takibi, ön kayıt işlemlerinizin tamamlanması, gerekli evrakların getirtilmesi gibi işlemlerin tümünü, 5 yıllık deneyim vermiş olduğu profesyonellikle sorunsuz bir şekilde sizin adınıza yapıyor.
Detaylı bilgi için +90 212 249 0 614’yi arayabilir ve http://www.abroadacademy.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.