Siyer Yarışmasında Binlerce Öğrenci Ter Döktü

Siyer Yarışmasında Binlerce Öğrenci Ter Döktü
Güncelleme:

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri 5'inci Siyer Yarışması genel sınavı, 5 bin öğrencinin katılımı ile yapıldı.

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri 5'inci Siyer Yarışması genel sınavı, 5 bin öğrencinin katılımı ile yapıldı. 5 ilçe okulunda eş zamanlı olarak yapılan sınava, ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı.

Başakşehir Belediyesi'nin 7 Bilgievine kayıtlı ilçe okul öğrencileri arasında yapılan Bilgievleriarası 5'inci Siyer Yarışması'nın ilk ayağı olan genel sınavda 5 bin öğrenci ter döktü. 4. ve 5. sınıflar birinci, 6.7.8. sınıflar ikinci olmak üzere iki kategoride yapılan sınav, Başakşehir M. Emin Saraç İmam Hatip Lisesi, Tepe İlköğretim Okulu, Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu, Şahintepe İmam Hatip Ortaokulu, Kayaşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

"ÖĞRENCİLERE 100 SORU SORULDU"

2 saat süren sınavda öğrencilere 100 soru soruldu. Sınav sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanacağı belirtilirken, sınavda dereceye giren her bir bilgievinden 3 öğrenci finalde yarışmaya hak kazanacak. 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü yapılacak olan yarışmada 7 bilgievinin finalisti ter dökecek.

"BU SINAVIN KAYBEDENİ YOK"

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimizin hayatını çocuklara öğretmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Cevdet Kılıçlar Bilgievi Siyer Hocası Onur Kesepara, "Biz Başakşehir Bilgievleri olarak bu sene Siyer Yarışmasının 5'incisini düzenliyoruz. Başakşehir'de okuyan bütün öğrencilerimiz 4'üncü sınıftan 8'inci sınıfa kadar bütün öğrencilerimiz bu sınava katılabiliyor. Dolayısıyla Başakşehir bünyesindeki bütün okullar bu yarışmaya katılabiliyor. Bu sınavda açıkçası amacımız bilgievleri olarak Peygamber Efendimizin hayatını, ona saygı duymayı, ona sevgi beslemeyi, ona aşık olmayı, ona muhabbet beslemeyi derslerimizde işliyoruz. Bütün bunların yanında öğrencilerimizle birlikte sınava hazırlanıyoruz ve Peygamber Efendimizi ne kadar tanıyoruz, onu ne kadar öğrenmişiz diye bunu da küçük bir test olarak öğrencilerimize yapıyoruz. O yüzden bu sınavın kaybedeni yok. İnşallah en büyük ödül Rabbimiz katında cennette olacak. Biz öğrencilerimize bunu vaad ediyoruz. Peygamber Efendimizi layıkıyla anlamak, onu sevmek, onunla muhabbet etmek ona tabiri caizse aşık olmak gayesindeyiz" şeklinde konuştu.

"ANNE BABAYA SAYGI VE DÜRÜSTLÜK YÖNLERİMİ GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUM"

Böyle bir sınavın yapılacağını duyduğu andan itibaren çalışmaya başladığını belirten Eren Yağışhan, "Kitabı 2 defa okudum. Allah'a çok şükür başarılı olacağıma inanıyorum. Kitabı okurken peygamberliğin çok zor bir görev olduğunu anladım. Peygamber Efendimiz çok zor zamanlar geçirmiş. Peygamber Efendimizin doğruluğu, güvenirliği ve o yüzden kendisine Muhammd'ül Emin demişler. Efendimizin doğruluğu, dürüstlüğü benim için çok önemli, bana örnek oldu. Sürekli doğru söylediğimiz zaman, Peygamber Efendimiz de, "Cennet doğru söyleyenlerle beraberdir" diyor. Anne babaya saygı, merhamet, dürüstlük yönlerimi buraya doğru geliştirmeye çalışıyorum" diye konuştu.