Skandal fotoğraf için açıklama geldi

Skandal fotoğraf için açıklama geldi
Güncelleme:

MEB Bakanı Yılmaz, hazırlanan 'Hadis Metinleri' kitabının içindeki fotoğraf için açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, Anadolu imam hatip liseleri için hazırlanan ‘Hadis Metinleri’ adlı kitabın yeme-içme adabı bölümünde, Afyonkarahisar Belediye Başkanı, Eski Afyonkarahisar Valisi ve Ordu Valisi’nin bir yer sofrasında yemek yerken görüldükleri fotoğrafla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

İLK BASKIDA KALKACAK

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bir soru önergesiyle hadis kitabını gündeme getirdi. Tanrıkulu, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İlahiyat Profesörü tarafından kaleme alınan “Hadis Metinleri” adlı kitaptaki fotoğrafla ilgili, “Devlet kaynakları kullanılarak basılmış bir hadis kitabında AKP propagandası yapılmasına neden göz yumulmuştur? Konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?” diye sordu.

Tanrıkulu’nun soru önergesini, Bakan Yılmaz, şöyle yanıtladı:

“Söz konusu kitaptaki görselde herhangi bir siyasi propaganda amacı güdülmeden ‘Yeme-İçme’ konu başlığına yönelik yapılan anlatım, görselle desteklenerek öğrenmenin daha kalıcı olması hedeflenmiştir. Ayrıca ilgili görselde yer alan kişilerin siyasi yönlerini yansıtacak herhangi bir işaret, açıklama vb. durum bulunmamakla birlikte bahse konu ders kitabının 113’üncü sayfasındaki görsel, 12 Eylül 2012 tarihliResmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nin 23’üncü maddesi kapsamında yapılan güncellemede değiştirilmiştir. Ders kitabının yapılacak ilk baskısında söz konusu görsele yer verilmeyecektir.”

"ÖĞRENMENİN DAHA KALICI OLMASI HEDEFLENİYOR"

Fotoğrafta Afyonkarahisar Belediye Başkanı, eski Afyonkarahisar Valisi ve Ordu Valisi bir yer sofrasında yemek yerken görülüyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilk baskıda söz konusu görsele yer verilmeyeceğini belirterek, burada ‘anlatıma görselle destek verilerek öğrenmenin daha kalıcı olmasının’ hedeflendiğini belirtti.