Suriyeli öğrenciler için skandal talimata yalanlama

Suriyeli öğrenciler için skandal talimata yalanlama
Güncelleme:

Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çok tartışılacak bir karara imza attığı öne sürülmüştü. Kentte yaşayan Suriyelilerin diledikleri okula kayıt yaptırabilmeleri için talimat verildiği iddiasına müdürlükten açıklama geldi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 17.08.2017 tarih ve 17387293-235-E12376545 sayılı yazısı bazı medya organlarında yanlış anlaşılmaya neden olmuştur. Yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırma adına, konunun kısaca açıklanması gereği ortaya çıkmıştır.

Söz konusu yazımız; herhangi bir ikamet kaydı olmayan, sadece temel eğitim çağında bulunan, koruma kapsamındaki misafir statüsündeki Suriyeli öğrenciler için geçerlidir.

99 sayıları ile başlayan geçici kimlik sahibi Suriyeli öğrencilerin okul kayıtları, bakanlığımızın e-okul sisteminde otomatik olarak ikamet adreslerinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okula düşmektedir. Bu bilgiler okul müdürlerimizce de bilinmektedir.

Bütün Suriyeli öğrencilerin istedikleri her okula kayıt yaptırabileceği (söz konusu değildir) algısına yönelik yapılan gazete haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Seçiniz...