Yine Kadıköy Anadolu Lisesi yine skandal bir iddia !

Yine Kadıköy Anadolu Lisesi yine skandal bir iddia !
Güncelleme:

Son günlerde peş peşe gelen skandallarla adı anılan Kadıköy Anadolu Lisesi'nde bu sefer de okul müdürünün güvenlik görevlileri ile birlikte skandalı araştıran müfettişlerle velilerin toplantısını bastığı iddia edildi.

300 dolayında kız ve erkek öğrencinin öğrenim gördüğü Kadıköy Anadolu Lisesi’nin (KAL) yatakhane görüntüleri, velilerin de içinde bulunduğu WhatsApp grubundan paylaşıldı.

Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre öğrencilerden gizli olarak pencerelerden çekilen görüntülerin Okul Müdürü Ali Fuat Güney tarafından 24 Aralık 2018 günü grupta paylaşıldığını veliler doğruladı. Velilerin iddiasına göre okul müdürü, elinde ‘edepsiz’ içerikli daha fazla görüntü olduğunu da söyledi. MEB’in konuyu araştırmak için görevlendirdiği müfettişler ise okula giderek şikayetçi veli ile iki buçuk saat görüştü. Okul müdürünün görüşme sırasında güvenlik görevlileri ile birlikte odayı bastığı ileri sürüldü.

PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENDİLER

14-18 yaş aralığındaki çocuklarının ve kendilerinin psikolojik olarak olumsuz etkilendiklerini ifade eden veliler, “Görüntüler, çocuklar üzerinde paranoyalara ve güvensizliklere sebep olmuştur” dedi.

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde 'mahrem görüntü' skandalıKadıköy Anadolu Lisesi'nde 'mahrem görüntü' skandalı

MEB müfettişleri, iki buçuk saat süren görüşmenin sonunda velinin şikâyetini kayıt altına alarak tutanak tuttu. İddiaya göre, müfettişlerin veliyle görüşmesi sırasında okul müdürü, güvenlik görevlileri ile odaya girdi. Onayı olmadan görüşmenin yapılamayacağını savunan okul müdürü, velinin okulu terk etmesini istedi. Velinin kendi davetleriyle okula geldiğini ve bu konuda okul müdürünün onayına ihtiyaç duyulmadığını söyleyen müfettişler, müdürden odadan çıkmasını istedi. Soruşturmanın biran önce sonuçlanmasını talep eden KAL velileri, soruşturmanın seyri açısından okul müdürünün görevinden uzaklaştırılmasını talep etti.

Okulda ''dini sohbet'' eylemiOkulda ''dini sohbet'' eylemi

Kadıköy Anadolu Lisesi eylemdeKadıköy Anadolu Lisesi eylemde

Birgün