YÖK el koydu

YÖK el koydu
Güncelleme:

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’ndeki mezuniyet töreni ailelerin tepkisine yol açınca dekan görevden alındı.

Dokuz Eylül Ünversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde bikinili mezuniyet töreni yapıldı. Ailelerin şikayeti üzerine Dekan Prof. Dr. Başlar görevden alındı.

Eğitim-öğretim döneminin sona ermesinin ardından yurdun dört bir yanında mezuniyet törenleri düzenlendi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nde 17 Haziran'da yapılan mezuniyet töreni ise aileler tarafından eleştirildi.

Birçok aile, durumu Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK)şikayet etti. YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın görüntülerle ilgili inceleme ve araştırma yapılmasını istediği öğrenildi.

Yapılan incelemelerin ardından Başkan Saraç'ın Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Süleyman Başlar'ı görevden aldığı kaydedildi.

Tepkilerini dile getiren aileler, "Çocuğumuzun eğitim hayatının en önemli günlerinden birine şahitlik etmek ve çocuklarımızın sevincine ortak olmak için mezuniyet törenine gittik. Hem Ramazan ayında hem de Cuma gününde böyle bir görüntüye maruz bırakıldığımız için tepkimizi dile getirdik" dedi.

Takvim